Scandal pe AMNISTIE și NOUL COD PENAL. Ponta îl atacă dur pe Antonescu: „Și-a mințit colegii!” Crin: „Nu-i permit! USL e într-o situație dificilă”

Scandal pe AMNISTIE și NOUL COD PENAL. Ponta îl atacă dur pe Antonescu: Și-a mințit colegii! Crin: Nu-i permit! USL e într-o situație dificilă
Publicat: 18/12/2013, 07:03
Actualizat: 31/07/2014, 14:13

Scandal în USL pe amnistie și Codul Penal. Premierul Victor Ponta susține că liderul PNL, Crin Antonescu, și-a mințit colegii când le-a spus că nu s-a discutat în USL despre amnistie și modificările la Codul Penal. Mai mult, Antonescu i-ar fi cerut să dea o ordonanță de urgență. În replică, liderul PNL a calificat atacul lui Ponta drept „lipsit de onestitate”, apreciind că „USL se află într-o situație dificilă”. „Va fi foarte greu să mergem mai departe, dar nu ne dăm bătuți. Nu pot să dărâm un proiect pentru că nu mai am încredere într-un om”, a comentat el.

„Nu spune adevărul domnul Antonescu”

Tonul disputei l-a dat Victor Ponta, imediat după ședința conducerii PSD. „Nu spune adevărul domnul Antonescu, am fost 12 persoane la USL, când a existat propunerea de a da OUG. Dacă dau eu, e în regulă, dacă vine în Parlament, e împotrivă. Luni mi-a spus că nu ar vota. Nu știu dacă stenogramele sunt adevărate, dacă sunt adevărate, președintele Antonescu și-a mințit colegi asupra realității, au fost 12 persoane a spus să dau ordonanță de OUG”, a spus Ponta.

Ponta s-a contrazis în privința subiectului discutat cu Antonescu

Premierul Victor Ponta s-a contrazis de câteva ori în conferința de presă de la PSD, susținând că preșdintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut să dea o Ordonanță de Urgență pentru amnistie, după care a revenit și a spus că este vorba de Codul Penal, iar în cele din urmă a precizat că cererea a fost pentru amnistie, deoarece despre Codul Penal nu au vorbit.

Victor Ponta: Dacă stenogramele sunt adevărate domnul Antonescu și-a mințit colegii asupra realității pentru că au fost la USL cel puțin 12 persoane atunci când domnia sa a fost de acord cu legea amnistiei, după aceea a spus să dau OUG. Am spus evident că nu dau OUG pentru așa ceva și s-a hotărât repet în USL, Are dreptate domnul Antonescu nu am vorbit niciodată, nici eu nu am știut până marți despre acele modificări la Codul Penal. Nu ar fi pentru prima dată când domnul Antonescu spune una colegilor săi, alta nouă și alta presei. Ne-am obișnuit. Este o problemă între domnul Antonescu și propriii colegi, dacă le place să le spună altceva decât este adevărat. Și cu Roșia Montană vineri am discutat, luni a spus că nu este de acord, deci nu este prima dată ne-am obișnut. Întâi am discutat la USL că votăm, apoi a spus că nu votăm, nu știu ce va face mâine. Nu spune adevărul domnul Antonescu. Am fost 12 persoane cel puțin la USL când am discutat să se voteze de către Parlament. Am fost 12 oameni acolo, e adevărat că luni mi-a spus că nu va mai vota.

Reporter: De a da ordonanță de urgență pe legea amnistiei sau pe codul penal?
Victor Ponta: Pe Codul Penal

Reporter: Domnul președinte Antonescu v-a cerut să dați o OUG pentru amnistie sau pentru Codul Penal?
Victor Ponta: Cred că era vorba …, o să îmi cer scuze o să vorbesc cu cei care au fost prezenți să știu exact. A fost o discuție de a adopta, noi am vorbit despre amnistie, și a fost o discuție dacă o putem adopta prin Ordonanță, am spus că nu se poate prin OUG și după aceea am fost de acord prin lege.

Reporter: La ce vă referiți?
Victor Ponta: La amnistie.

Reporter: Deci v-a cerut să dați OUG pentru amnistie?
Victor Ponta: A fost o discuție..

Reporter: Deci, să fie clar, nu a fost pentru Codul Penal?
Victor Ponta: Nu a fost pentru Codul Penal, ci pentru amnistie. Într-adevăr de Codul Penal nu am vorbit niciodată și nici nu am știut.

Replica lui Antonescu

În replică, Crin Antonescu a respins acuzațiile, comentând că premierul „a îndrăznit să îl facă mincinos”. „Îmi pare rău că premierul Ponta, într-o situație încurcată, recurge la asemenea lucruri. Eu nu am mințit, nu am fost dovedit mincinos”, a spus Antonescu.

Șeful PNL a comentat că „atacul lui Ponta este lipsit de bună-cuviință, de onestitate” și pun USL într-o „situație dificilă”. Antonescu s-a declarat „mâhnit” că atacurile vin de la „un om pe care l-am susținut cu toată onestitatea, cu toate puterile de a deveni premier”.

„Anumite decizii ale PSD mi-au dat sentimentul că încearcă să forțeze niște decizii pe care nu le-am convenit
Mai am încredere extrem de puțină spre deloc.Va fi foarte greu să mergem mai departe, dar nu ne dăm bătuți. Nu pot să dărâm un proiect pentru că nu mai am încredere într-un om”, a mai spus liderul PNL.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Nu a fost chemat la nuntă de Simona Halep, dar o sfătuiește să facă repede...
Horoscop pentru luni! Se anunţă schimbări importante pentru multe dintre zodii
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Închisoarea din Kabul, păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
De ce femeile au mai mulţi anticorpi după covid-19 decât bărbaţii. Dr. Adrian Marinescu explică
Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
România trece la ORA DE IARNĂ! Vom dormi mai mult. Cum trebuie să ne potrivim...
Război total! Europa se cutremură. Alertă la granița României
Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...