Ședință cu SCANDAL la PDL. Blaga îi sugerează lui Emil Boc să plece de la Palatul Victoria: „E nevoie de o mișcare mai amplă în Guvern”. EXCLUSIV

Redactor:
Clarice Dinu
Ședință cu SCANDAL la PDL. Blaga îi sugerează lui Emil Boc să plece de la Palatul Victoria: „E nevoie de o mișcare mai amplă în Guvern”. EXCLUSIV
Ședință cu SCANDAL

Tensiune maximă astăzi, la întâlnirea dintre premierul Emil Boc și parlamentarii PDL. Venit la ședință să discute despre prioritățile legislative pentru sesiunea care începe mâine, premierul a fost încolțit de colegii de partid care, nemulțumiți de evoluțiile din ultima perioadă, i-au sugerat nici mai mult nici mai puțin decât că ar fi bine să ia în calcul să plece de la Palatul Victoria.

În linia de forță a fost președintele Senatului, Vasile Blaga, care i-a spus lui Boc că este nevoie de „o mișcare mai amplă” în Guvern, o simplă remaniere nefiind suficientă, au declarat pentru gândul surse participante la discuție.

Blaga a ținut să precizeze că este vorba despre o situație delicată a partidului și nu trebuie ca poziția lui să fie interpretată ca una vindicativă pentru că ar fi pierdut în fața lui Boc la congresul din mai anul trecut. El a precizat că poziția partidului este importantă în aceste momente și de aceea se simte nevoia unei schimbări radicale, „nu doar pe ici pe colo”, au declarat aceleași surse.

Blaga a fost susținut și de deputatul PDL Cezar Preda care, la rândul său, i-a sugerat lui Boc că ar fi mai bine să plece. Cei doi i-au reproșat lui Boc că „nu există nicio viziune, ci doar promisiuni că o să fie bine”.

Dincolo de nemulțumirea față de deficitul de imagine pe care Boc îl atrage asupra partidului, parlamentarii PDL i-au cerut socoteală premierului și pentru că nu le dă bani suficienți pentru colegii. Ei au atras atenția că, deși în BPN s-a decis ca banii să meargă direct la primării, modificările nu au fost operate, iar fondurie vin în teritoriu tot prin intermediul consiliilor județene. „Păi ce facem? Noi suntem la putere și tot Opoziția ia banii? Că noi avem doar 14 consilii județene, iar ei au restul”, i-ar fi spus deputatul PDL Constantin Dascălu lui Boc.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, ar fi încercat să-i mai domolească pe democrat liberali, însă reacția a fost contrară, aceștia reproșându-i că „împrăștie bani prin alte părți”, au precizat sursele citate.

Prins în corzi de colegii de partid, Emil Boc a fost defensiv. „Asta e situația, ne asumăm riscurile, lumea a început să înțeleagă. Mai important pentru noi e să știm că ce am făcut am făcut bine”, le-ar fi spus premierul parlamentarilor.

Că spiritele au fost încinse a recunoscut-o chiar Elena Udrea. „Nu a fost deloc o ședință liniștită”, a comentat ea.

La rândul său, premierul a evitat la finalul întâlnirii cu pedeliștii să facă vreo referire concretă la nemulțumirile acestora. „În termeni generali am discutat mai multe aspecte politice. Important e că și ca partid, și ca Guvern, știm ce avem de făcut. Le-am spus colegilor că știm foarte bine ce avem de făcut și ce avem de propus”.

Întrebat de gândul dacă colegii de partid i-au cerut să ia în calcul varianta depunerii mandatului, Emil Boc a răspuns: „Nu s-a discutat în această întâlnire acest lucru. Sugestii? Nu știu ce sugestii au făcut colegii mei”.

Inchide