Șeful AJOFM Constanța contestă retragerea sprijinului politic de către PDL

Redactor:
Gândul
Șeful AJOFM Constanța, Romulus Mincă, contestă retragerea sprijinului politic de către Biroul Permanent Județean al PDL care a avut loc vineri și susține că va contesta hotărârea respectivă la Comisia de Statut, Etică și Litigii, dar și la Biroul Permanent Național.
Șeful AJOFM Constanța, Romulus Mincă, contestă retragerea sprijinului politic de către Biroul Permanent Județean al PDL care a avut loc vineri și susține că va contesta hotărârea respectivă la Comisia de Statut, Etică și Litigii, dar și la Biroul Permanent Național.

Șeful AJOFM Constanța, Romulus Mincă, contestă retragereasprijinului politic de către Biroul Permanent Județean al PDL carea avut loc vineri și susține că va contesta hotărârea respectivă laComisia de Statut, Etică și Litigii, dar și la Biroul PermanentNațional.

Într-un comunicat de presă, Romulus Mincă susține că numirea sapolitică pe funcția de director al Agenției Județene de Ocupare aForței de Muncă
a expirat odată cu abrogarea Ordonanței 37/2009, când a încetatcalitatea sa de director coordonator, astfel că evaluarea care i-afost făcută nu a avut bază legală.

„Numirea mea politică pe funcția de director al AJOFM a expiratodată cu abrogarea Ordonanței 37/2009, când a încetat calitatea meade director coordonator. Din acel moment am ocupat funcție publicăde execuție temporar vacantă la ANOFM București, detașat la AgențiaJudețeană de Ocupare a Forței de Muncă AJOFM Constanța, cuatribuții de conducere și numit apoi director executiv interimar înbaza Statutului Funcționarului Public până la data de 25 mai 2011.Prin urmare, la momentul evaluării politice, eu nu mai aveam ofuncție de director numit politic pentru a fi supus unei astfel deevaluări, lucru nepermis în baza Legii 188/1999, având doar funcțiede execuție cu atribuții de conducere”, a susținut Mincă.

El a mai afirmat că în 18 iulie va susține examen pentru funcțiade director executiv al AJOFM Constanța, dar nici pentru aceasta nuare nevoie de sprijin politic.

Romulus Mincă a precizat că evaluarea sa este inoportună șiconsideră că activitatea sa în fruntea AJOFM Constanța a fostfoarte bună.

„În cazul meu, această evaluare este inoportună și consider cănu corespunde cu realitatea, fiind subiectivă, poate răutacioasă.(…) Vreau să menționez că de curând am primit diploma de merit dinpartea ANOFM, că după doi ani de criză am reușit să aduc ratașomajului la 3,6 la sută în județul Constanța, că am depus treiproiecte cu finanțare europeană, toate fiind aprobate și implicitîn derulare, că am o execuție bugetară foarte bună, că am avut oimagine pozitivă în mass media, că am avut o comunicare foarte bunăatât cu cetățenii, cât și cu colegii din AJOFM, care ar fi cei maiîn măsură să se exprime în acest sens. Să retragi sprijinul uneipersoane, înseamnă că persoana respectivă a comis o abateredisciplinară ori a prejudiciat imaginea partidului sau ainstituției pe care o conduce, aspect cu care nu am de-a face”, amai precizat Romulus Mincă.

El a mai susținut că nici nu s-a respectat statutul partiduluireferitor la retragerea sprijinului politic și a anunțat că vacontesta decizia BPJ Constanța la Comisia de Statut, Etică șiLitigii și la BPN.

„Totodată, conform statutului, retragerea sprijinului politic,pentru funcții pentru care este nevoie de astfel de sprijin, seface de către CCL, la propunerea BPL Constanța, unde mi-amdesfășurat activitatea, mai exact pe Colegiul nr. 9. În acest sens,este normal ca persoana în cauză să fie audiată, eventual să i seceară un raport de activitate, pentru ca acordarea sau retragereasprijinului să se facă în cunoștință de cauză. Am să contestaceastă evaluare la Comisia de Statut Etică și Litigii, dar și laBPN, întrucât statutul nu prevede posibilitatea acordăriisprijinului politic funcționarilor public”, a menționat Mincă.

Liderul PDL Constanța, Gigi Chiru, a anunțat, vineri, căorganizația pe care o conduce a decis să retragă sprijinul politicpentru doi directori de deconcentrate, iar alți doi au primit unultim avertisment, urmând să fie din nou evaluați.

Gigi Chiru a declarat că membrii BPJ au evaluat activitatea așase directori de deconcentrate, iar pentru doi dintre ei auhotărât retragerea sprijinului politic. Cei pentru care s-a decisretragerea sprijinului polic sunt Marian Mitrea, directorulAdministrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și Romulus Mincă,directorul Agenței Județene de Ocupare a Forței de Muncă și DanielLearciu.

El a precizat că săptămâna viitoare va anunța Biroul PermanentNațional al PDL, dar și instituțiile care au în subordineAdministrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și AJOFM Constanțadespre hotărârile luate în cadrul BPJ.

Liderul PDL Constanța a spus că decizia finală privindînlocuirea din funcție a celor doi va fi luată de către MinisterulMediului, respectiv Agenția Națională de Ocupare a Forței deMuncă.

Cosmin Văideanu, [email protected]

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide