Adrian Popescu
23.04.2012
Politică

Soluția lui Ponta pentru datoriile PSD-ului: „O să-l închid pe dl. Geoană cu dl. Roibu, să vadă exact ce au semnat și cum să plătească!”

Soluția lui Ponta pentru datoriile PSD-ului: „O să-l închid pe dl. Geoană cu dl. Roibu, să vadă exact ce au semnat și cum să plătească!”
Liderul PSD Victor Ponta a anunțat joi după-amiază, la Brașov, că a găsit soluția pentru datoriile de peste 2 milioane de euro acumulate de PSD în campaniile electorale din 2008 și 2009.

Liderul PSD Victor Ponta a anunțat joi după-amiază, la Brașov,că a găsit soluția pentru datoriile de peste 2 milioane de euroacumulate de PSD în campaniile electorale din 2008 și 2009. „O să-lînchid pe dl. Geoană cu dl. Roibu – Aristide Roibu, trezorierulPSD, n.n. – să se hotărască, să vadă exact ce au semnat și cum săplătească!”, a sunat răspunsul lui Ponta la întrebareareprezentantului ziarului Gândul dacă se va conforma indicației luiRoibu de a se închide într-un birou împreună cu Mircea Geoană”să-și încheie socotelile”.

Pe același ton a fost dezvăluită și „rezolvarea” conflictuluidin PSD Timiș, unde ex-ministrul Ovidiu Brânzan și viceprimarulTimișoarei, Sorin Grindeanu, au cerut excluderea din funcție și dinpartid a șefului pesedist județean Ilie Sârbu, socrul lui Ponta:”Și care-i problema? O să aibă alegeri la Timișoara, cum am avut șila București, cine a luat mai multe voturi a câștigat, cine nu…”.Apoi, Victor Ponta a dezmințit vehement „anonima” difuzată joi degrupul dezertorilor din PSD, potrivit cărora și el ar fi fost pepunctul de a părăsi partidul inaintea congresului, nefiind sigur decâștigarea funcției de președinte: „E o mincină sfruntată,bineînțeles, n-am ce să comentez, ar fi ca și cum m-aș scuza înfața unuia care stă închis pentru că a furat și a omorât și carespune că știe el că și Ponta a vrut să fure o portocală când eramic!” „Mi se pare sub demnitatea mea să comentez asemenea afirmațiiale unora pe care nu-i știa nimeni înainte să plece din PSD și decare n-o să mai audă nimeni după ce au plecat”, a adăugat liderulsocial-democrat, oferind apoi și el ziariștilor, în glumă, „oanonimă de verificat”: „Băsescu mă tot roagă să vină în PSD, IonIliescu vrea să se ducă la PNL, iar Corneliu Vadim Tudor vrea să seînscrie în UDMR”!

Liderul PSD le-a dezvăluit apoi jurnaliștilor și unde se pune lacale dezertarea parlamentarilor pesediști și liberali : „Dacă vețipune un car de televiziune în față la hotelul „Haiducu” alMApN-ului, veți vedea acolo cum dl. Oprea îi cheamă pe parlamentarila raport, cu dosărele, cu contracte, cu tot…”, a spus Ponta,adăugând că dezertările din PSD și PNL vor continua „până o sărămânem în opoziție doar cei care nu avem un preț care să ne fieplătit la „Haiducu” sau la sediul PDL din Modrogan, pentru căBăsescu știe foarte bine că dacă nu ne distruge acum, în 2012 o săcâștigăm alegerile”! .

Inchide