SONDAJ INSCOP. PRO România creşte în preferințele electorale, aflându-se la un pas de a depăși USR-PLUS

SONDAJ INSCOP. PRO România creşte în preferințele electorale, aflându-se la un pas de a depăși USR-PLUS
Victor Ponta, liderul Pro România
Publicat: 26/05/2020, 20:54
Actualizat: 26/05/2020, 21:38

Un sondaj INSCOP arată că partidul PRO România creşte în preferințele electorale,  situându-se la 9.4%, faţă de 6.55% cât a obţinut la alegerile europarlamentare din 2019. Sondajul relevă și faptul că PRO România se găsește la un pas să depășească USR-PLUS.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1132 de persoane în perioada 15-20 mai.

Liderul Pro România, Victor Ponta a scris pe Facebook că la distanță de un an (când a obtinut locul al 4-lea la alegerile europarlamentare), partidul se află pe locul al 4-lea în preferințele electorale ale românilor în ceea ce privește alegerile parlamentare.

„În urma cu exact un an – pe 26 Mai 2019 – ProRomania a avut “botezul” electoral cu ocazia Alegerilor Europarlamentare!
Desi eram un partid absolut nou , cu multi adversari si resurse minime am obtinut locul al 4 – lea ! Este meritul Corinei Cretu si al intregii Echipe ProRomania – sunt foarte mandru de aceasta Echipa si sunt convins ca avem un viitor important pe scena politica – alaturi de toti cei care doresc si sprijina o Stanga Moderna , profesionista, eficienta si curajoasa!
Azi ne confirmam in sondaje acest loc al 4 lea / dar ne gandim ca putem sa fim mai buni si mai apropiati de probleme oamenilor ! La Alegerile Locale si Parlamentare ProRomania va reprezenta o alternativa de modernitate si profesionalism – dar si o echipa cu experienta si solutii concrete si eficiente pentru combaterea Crizei Economice!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

In urma cu exact un an – pe 26 Mai 2019 – ProRomania a avut “botezul” electoral cu ocazia Alegerilor Europarlamentare??!…

Publicată de Victor Ponta pe Marţi, 26 mai 2020

Sondajul INSCOP arată, de altfel, că PSD se situează 25,8 procente, după ce a înregistrat o scăderea dramatică la 22.5%, la alegerile europarlamentare din 2019.

În preferințele electorale, PNL și PSD și USR se mențin pe primele  trei locuri, însă PNL și USR se află într-o perioadă de scădere în sondaje

În ceea ce privește preferințele alegătorilor,  PNL se menţine pe primul loc cu 38.5% din intenţiile de vot, în ciuda măsurilor luate în tipul epidemiei de Covid-19, însă este într-o perioadă de scădere în sondaje – de la 47%, cât înregistra în luna ianuarie (sondaj IMAS).

USR este deocamdată al treilea partid ca popularitate în preferinţele alegătorilor, creditat cu 10.2% din opţiunile celor care şi-au exprimat o intenţie de vot. Pentru USR este o scădere faţă de alegerile de anul trecut, când a obţinut 22.3%.

Economia României va fi afectată în mare măsură de epidemia de coronavirus

Sondajul arată că 41.6 % dintre respondenți consideră că economia României va fi afectată în mare măsură de epidemia de coronavirus, în timp ce 13.2% consideră că economia va fi afectată în mică măsură.

„Criza Economica din 2020 va fi mai dura si dureroasa pentru romani decat aceea din 2010/ dar si noi trebuie sa fi invatat lectia de atunci si sa fim mai buni si mai eficienti!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Comisia Europeană prognozează o recesiune economică de proporții istorice a Uniunii Europene. România se află între primele cinci state membre ale Uniunii Europene care vor înregistra cel mai mare deficit bugetar din Uniune,

Potrivit Comisiei Europene, statele care vor consemna cel mai ridicat nivel al deficitului bugetar sunt Italia (11,1%), Spania (10,1%), Franța (9,9%), Polonia (9,5%), România (9,2%).

Deficitul guvernamental, în cazul României,  este preconizat să crească până la 9,2% din PIB în 2020, de la un nivel de 4,3% din PIB în 2019 și avertizează că  deficitul guvernamental al României ar urma să continue să crească în 2021, până la aproximativ 11,4% din PIB.

România a avut în 2019 cel mai mare deficit guvernamental din UE. Acest fapt a determinat Comisia Europeană să deschidă, la data de 4 martie, procedura de deficit excesiv în raport cu autoritățile de la București, însă măsura nu a fost continuată din cauza izbucnirii pandemiei.

Statele cu cel mai scăzut nivel al deficitului guvernamental în 2020 vor fi Ungaria (5,2%), Luxemburg (4,8%) și Bulgaria (2,8%).

Propunerile partidului PRO România de a impozita progresiv toate veniturile și a impozita proprietăți și capital sunt considerate „bune”

Propunerea partidului PRO România de a impozita progresiv toate veniturile și renunțarea astfel la cota unică de impozitare, în urma sondajului, a rezultat că 44.1% consideră că propunerea este „bună”, urmat de un procent de 22.5% care consideră măsura „foarte bună”. În extrema opusă, un procent de 13.2% consideră că propunerea este „foarte proastă”.

De asemenea, o altă propunere, a impozitării pe proprietăți și capital este apreciată de respondenti, 46.8% consideă propunerea PRO-România „bună”, în vreme ce 18.0% apreciază măsura ca fiind „foarte proastă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee