Strategia PD-L pentru revenirea la tv: cheamă în ajutor UDMR-ul. Pedeliștii, monitorizați la emisiuni 14 ore pe zi

Strategia PD-L pentru revenirea la tv: cheamă în ajutor UDMR-ul. Pedeliștii, monitorizați la emisiuni 14 ore pe zi
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 23/04/2012, 19:42

Gâdea: „Nu pot accepta o altă aberație”

Absența intenționată de la cele două posturi de televiziune afost criticată chiar din interiorul PD-L. „A fost un demersdiscutabil. În opinia mea nu există întrebare proastă, ci doarrăspuns prost”, a declarat, pentru Gândul, RalucaTurcan. De aceeași părere este și deputatul PD-L, Sever Voinescu:”Decizia de a interzice prezența membrilor PD-L la posturileRealitatea TV și Antena 3 a fost una proastă. Și vă spun care afost logica acestei hotărâri. S-a crezut că absența noastră va ducela scăderea ratingului, implicit la mai puțini bani dinpublicitate, iar în final ar fi trebuit să ducă la chemarea decătre realizatori a membrilor PD-L”.

„Calculul lor a fost greșit. Audiențele mele sunt acum dublefață de lunile de la începutul anului”, răspunde realizatorulemisiunii Sinteza Zilei și directorul general al Antenei 3, MihaiGâdea, precizând, pentru Gândul, că nu vadiscuta cu PD-L anumiți termeni pentru aparițiile tv aledemocrat-liberalilor: „În principiu, eu nu invit niciodată partide,ci oameni. Înțeleg că domnul Băsescu le-a spus celor din PD-L săpună această condiție «de a nu mai veni fără să fie însoțiți deudemeriști sau independenți. Totuși, după măsura aberantă pe careau luat-o, nu pot accepta o altă aberație. Din punctul meu devedere, lucrurile sunt foarte simple: invit câte un ministru sau peprimul ministru. Sigur, nu aduc cinci oameni care sunt împotrivă.Poate să discute doar cu mine sau cu încă un analist și cu unreprezentant al opoziției”.

După o lună în care au fost absenți de la dezbaterileteleviziunilor de știri, printr-un „boicot” impus de premierul EmilBoc, pedeliștii își pregătesc revenirea pe micile ecrane. Nuoricum, însă. Democrat-liberalii nu sunt dispuși să accepteinvitațiile Antenei 3 și Realității TV, decât dacă vor fi însoțițide partenerii lor de guvernare.

Surse din conducerea PD-L au precizat, pentru Gândul, că,începând cu această săptămână, o comisie specială formată dinpreședintele Organizației de Femei a PD-L, Sulfina Barbu,președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, șivicepreședinții Gheorghe Falcă și Raluca Turcan va încerca sănegocieze prezența pedeliștilor la cele două televiziuni, astfelîncât, în cadrul emisiunilor, puterea să nu fie depășită numeric deopoziție. Mai exact, fiecare pedelist ar urma să fie dublat decătre un udemerist sau de un reprezentant al progresiștilorindependenți. Mai mult, aceeași comisie va decide cine, când și cumva putea apărea la televizor.

„Facem o listă pe domenii și o listă pe emisiuni, în fiecare zi.Repartizarea se va face pentru a nu alerga un om de la oteleviziune la alta. Pentru fiecare emisiune vom avea listă pe ore,de la ora 10 la ora 24”, a explicat, pentru Gândul,vicepreședintele PD-L, Sulfina Barbu. Mai mult, pentru a evita săajungă din nou în situația de a fi reprezentați la tv de „oameniicare își dau cu părerea despre orice”, partidul îi va dirija pemembrii săi în funcție de expertiza pe care o au pe anumitedomenii. Și în acest caz va exista o departajare: în prime-time vorfi trimiși miniștrii, în timp ce la emisiunile derulate dimineațavor fi repartizați parlamentarii „lipsiți de prea multăexperiență”. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Horoscop 18 septembrie 2021. Zodia care are probleme grave cu banii
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
BOMBA ANULUI despre PFIZER! Va ȘOCA omenirea. S-a terminat totul
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...