STS contraatacă: Medicul Zamfir nu a transmis coordonatele locului accidentului, ci ora afișată pe ecranul telefonului

Redactor:
Clarice Dinu
STS contraatacă: Medicul Zamfir nu a transmis coordonatele locului accidentului, ci ora afișată pe ecranul telefonului
Anunț de ultimă oră

La două săptămâni de la accidentul aviatic din Apuseni, STS susține că datele furnizate de medicul Radu Zamfir la 112 reprezentau  de fapt ora afișată pe ecranul telefonului mobil, nu coordonatele geografice ale locului accidentului. Mai mult, Serviciul condus de Marcel Opriș, prin vocea purtătorului de cuvânt, susține că la solicitarea dispecerilor de a transmite o altă coordonată doctorul „a refuzat să mai dea alte informații, spunând că a transmis informațiile și că nu mai dă nimic”.

„Serviciul de Telecomunicații Speciale protestează ferm față de afirmațiile potrivit cărora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin sistemul 112. Dânsul a descris doar ce vedea în jurul său și pe un ecran de telefon mobil, începând cu ora 19.30, doctorul Zamfir indicând ca și coordonate ora afișată pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1 care evident nu sunt coordonate geografice. La solicitarea dispecerilor de a trimite o coordonată care începe cu 46, a refuzat să mai dea alte informații, spunând că a transmis informațiile și că nu mai dă nimic”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al STS, Adrian Fulea.

Potrivit acestuia, medicul Sorin Ianceu, un alt supraviețuitor al accidentului în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și Aura Ion, nu a sunat la 112. 

Întrebat de ce a fost nevoie de două săptămâni pentru a spune exact ce date a furnizat Zamfir, Fulea a precizat doar că în permanență a susținut că datele date de medic nu erau cele geografice.

În prima declarație dată la o zi după accident, pe 21 ianuarie, doctorul Zamfir a susținut că a transmis celor care au solicitat coordonatele.

Pe 22 ianuarie, STS, prin vocea purtătorului de cuvânt, a precizat că medicul Radu Zamfir nu a dat niciul fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Munții Apuseni, iar epava avionului prăbușit a fost găsită în aria indicată de Serviciu, fără a preciza însă ce date au fost furnizate de doctor.

„Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice și nu a reușit să le trimită și să le furnizeze. Epava avionului a fost găsită în zona în care a fost dată harta STS, la marginea zonei respective, în zona indicată de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a găsit avionul prăbușit. STS-ul nu a dat două coordonate greșite. A dat o singură locație, nu mai multe, una și bună. Au fost șapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe două telefoane mobile diferite din două rețele de telefonie diferite și s-au primit aceleași semnale din două celule. Aceleași informații s-au primit din ambele celule, pentru aceeași zonă”, a spus Adrian Fulea, la vremea respectivă.

 Recent, doctorul Sorin Ianceu, unul dintre supraviețuitorii accidentului, a susținut că în discuțiile avute cu operatorii  de la 112 s-au oferit date care ar fi permis localizarea epavei în maximum o oră.

„Am repetat obsesiv Horea… Cum mergi de la Horea spre Beliș suntem pe partea dreaptă, undeva la jumătatea distanței. Le puteam și desena. Ceea ce regretăm cel mai mult este faptul că nu am reușit să realizăm un screenshot ecranului telefonului mobil. Dacă l-am fi trimis pe mail, am fi putut fi localizați în câteva minute, maxim o oră”, a declarat Sorin Ianceu la un post de televiziune.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Cât cere, de fapt, Liviu Vârciu din postura de influencer să promoveze un produs sau...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Ce s-a ales de actorii care l-au interpretat pe Iisus. Au jucat rolul vieții lor...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×