Sulfina Barbu: Preda poate contesta decizia BPN la Comisia de litigii a PDL, dar m-a dezamăgit

Redactor:
Alina Novaceanu
Sulfina Barbu: Preda poate contesta decizia BPN la Comisia de litigii a PDL, dar m-a dezamăgit
Președintele Organizației de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, marți, că europarlamentarul Cristian Preda este liber să conteste la Comisia de etică și litigii a partidului decizia BPN de excludere din partid și a arătat că ea este dezamăgită de acesta.

Președintele Organizației de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, marți, că europarlamentarul Cristian Preda este liber să conteste la Comisia de etică și litigii a partidului decizia BPN de excludere din partid și a arătat că ea este dezamăgită de acesta.

„Domnia sa (Cristian Preda – n.r.) este liber să conteste, e liber să se adrezese Comisiei Naționale de Statut și Litigii, este dreptul domniei sale e în Statutul PDL și în regulament”, a spus Sulfina Barbu, întrebată în legătură cu faptul că Cristian Preda a spus că el trebuia să fie audiat de BPN înainte de decizia de excludere a sa din partid.

Ea a menționat că Preda trebuie să spună că a discutat cu oamenii din conducerea PDL în toată această perioadă.

„Dar ceea ce trebuie să spună domnul Preda este că a discutat cu oamenii din conducerea PDL în toată această perioadă. Sunt dezamăgită că domnul Cristi Preda s-a plasat singur în afara partidului, anunțând că susține un alt candidat la Primăria Generală a Municipiului București. Fiecare are dreptul să-și spună punctul de vedere, dar faptul că a anunțat public că susține un alt candidat asta l-a plasat în afara partidului și asta m-a dezamăgit foarte mult”, a adăugat Sulfina Barbu.

Întrebată dacă se fac presiuni asupra lui Emil Boc să candideze la alegerile locale din Cluj, Sulfina Barbu a spus că nu confirmă aceste informații și că „nimeni din partid nu a făcut presiuni asupra lui Emil Boc”.

„Analizele se referă la toate organizațiile pe țară. Nimeni din partid nu a făcut presiuni asupra lui Emil Boc. Avem o comisie aleasă, am decis ca șeful de campanie să fie Vasile Blaga. Fiecare știe exact rolul pe care îl are”, a spus Barbu.

Ea a adăugat că „toți colegii care vor candida la alegerile locale merg pentru a maximiza rezultazele pentru partid și pentru a câștiga în continuare un număr important de primari și de președinții de consilii județene”.

„PDL întotdeauna a fost și rămâne un partid al primarilor, al administrației locale, partidul care susține descentralizarea. Aleșii locali sunt extrem de importanți”, a adăugat liderul PDL.

Întrebată dacă Emil Boc este măsurat în sondaje pentru Cluj, Sulfina Barbu a spus: „Nu pot să vă confirm dacă a fost măsurat, dar domnul Boc este măsurat la nivel național, ca lider național al PDL, de asta pot să vă asigur, așa cum toți colegii care sunt lideri naționali sunt măsurați în sondajele de opinie”.

Ea a adăugat că validarea candidaților va avea loc în perioada următoare.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Național de Coordonare al PDL.

Cristian Preda scrie pe blog că decizia BPN al PDL „nu respectă Statutul”, el menționând că nu a fost anunțat asupra dezbaterilor în Biroul Permanent Național și nu a avut niciun mijloc la dispoziție pentru a se apăra, în opinia sa fiind vorba de „un abuz susținut de un calcul politic eronat”.

„Întrucât sunt în Islanda și trebuie să particip la mai multe reuniuni în calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astăzi. Mă mulțumesc să citez următoarele: „Membrii luați în discuție spre a fi sancționați vor fi anunțați cu cel puțin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor și au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă”. Acesta este conținutul articolului 29 din Statutul PDL”, notează europarlamentarul pe blogul personal.

Cristian Preda menționează că nu a fost anunțat că BPN va dezbate cauza și nu a avut niciun mijloc la dispoziție pentru a se apăra.

„Graba strică treaba. Decizia nu respectă Statutul. Nu ar fi prima dată când BPN citește după ce decide. Iată de ce consider că e un abuz. Un abuz susținut de un calcul politic eronat. Multumesc foarte mult tuturor celor care mi-au trimis mesajele lor de susținere. Ei mă vor ajuta să mă bat pentru dreptate!”, susuține el.

104 milioane de euro pentru FCSB. Gigi Becali a bătut toate recordurile din Liga 1
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Scandal în familia lui Gigi Becali! S-a certat cu nepotul Vasile Geambazi! Motivul de la...
Trucurile de pe WhatsApp de care nici nu știai. Românii trebuie să le afle cât...
Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Șefa serviciilor de informații din SUA, noi precizări despre originea coronavirusului. Ipotezele luate în calcul
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Locul din România considerat printre cele mai FRUMOASE din întreaga lume. „Un colț parcă rupt...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Loto 6 din 49 și Joker. Toate numerele și toți câștigătorii de la extragerea de...
Momente uluitoare la metrou. O cunoscută vedetă a lăsat perplecși călătorii dintr-o staţie FOTO
ȘOC în lumea muzicii românești: Marele cântăreț A MURIT
Cum să ții postul profesionist. Alimentul vegan cu mai multe proteine decât carnea de pui
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Modificare importantă făcută de Lidl. Ce schimbare importantă pe care trebuie să o ştie toţi...
Inchide