SURPRIZĂ: PSD preia Ministerul Justiției de la liberali. Antonescu: Nu am vrut să avem o criză fatală în USL

Redactor:
Clarice Dinu
SURPRIZĂ: PSD preia Ministerul Justiției de la liberali. Antonescu: Nu am vrut să avem o criză fatală în USL
PSD va prelua protofoliul Justiției, fără a da la schimb un alt minister PNL-ului care a deținut postul până acum în virtutea înțelegerii din USL.

PSD va prelua protofoliul Justiției, fără a da la schimb un alt minister PNL-ului care a deținut postul până acum în virtutea înțelegerii din USL. Anunțul a fost făcut de Victor Ponta, la ieșirea de la discuțiile cu liberalii și conservatorii, ulterioare propunerii Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA și a lui Tiberiu Nițu la Parchetul General.

„Eu am cerut asumarea Justiției. Răspunsul a fost că, dacă îmi asum, nu se pune problema unui troc”, a spus Ponta, precizând că opțiunea sa se îndreaptă către un ministru care să nu fie membru de partid.

„Decizia a fost de a accepta portofoliul Justiției de către mine și PSD. Nu au cerut în schimb niciun fel de minister”, a adăugat premierul.

Ponta a comentat că soluția la care s-a ajuns a fost „una neașteptată” chiar și pentru el și a îndepărtat „orice diferend” dintre PSD și PNL.

„Vă garantez – și decizia de azi asta este – și liberalii și noi suntem dispuși să facem orice, să găsim orice fel de soluție prin care să păstrăm USL, nu să accentuăm o criză. Ori azi, în acest moment, de aceea am și ieșit să vă anunț că prin această soluție nu mai există nicun fel de diferend în cadrul USL. Nu doar că USL va continua, dar practic azi am îndepărtat orice fel de diferend între noi prin această soluție”, a adăugat premierul.

Antonescu: Opțiunea PNL a fost să nu facem un schimb

La rândul său Crin Antonescu a declarat că PNL a preferat să cedeze ministerul Justiției care să fie asumat exclusiv de Ponta și PSD pentru a nu declanșa „o criză fatală” în USL.

„Am decis tema justiției este una care rămâne în responsabilitatea exclusivă a domnului Ponta și PSD, probabil și mai departe a domnului Băsescu, în funcție de înțelegerile care s-au făcut sau nu. Au dorit să propună un schimb de ministere, opțiunea noastră a fost să nu facem un schimb”, a spus Antonescu, precizând că își menține poziția față de propunerile făcute de Victor Ponta pentru DNA și Parchetul General.

Întrebat dacă premierul l-a asigurat că va respecta programul de guvernare al USL la Ministerul Justiției, Crin Antonescu a răspuns: „Da, dar asta pe mine unul nu a fost de natură să mă liniștească. Voi continua să fiu vigilent”.

VREMEA – VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Prognoza meteo pentru joi și vineri

 

Inchide