Tabără: La țară, crâșma e plină, dar nu găsești pe nimeni să sape grădina pentru 100 de lei – interviu Mediafax

Redactor:
Vlad Mironescu
Tabără: La țară, crâșma e plină, dar nu găsești pe nimeni să sape grădina pentru 100 de lei – interviu Mediafax
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, declară, într-un interviu pentru Mediafax, că într-o țară cu potențialul agricol al României este o anomalie să rabzi de foame, dar, la țară, crâșma e plină de dimineață până seara și nu găsești pe nimeni să-ți sape grădina pentru masă și 100 de lei pe zi.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, declară, într-uninterviu pentruMediafax, că într-o țară cu potențialul agricolal României este o anomalie să rabzi de foame, dar, la țară, crâșmae plină de dimineață până seara și nu găsești pe nimeni să-ți sapegrădina pentru masă și 100 de lei pe zi.

„Orice om din România, la potențialul pe care îl are, nu trebuie sărabde de foame. Este o anomalie să rabzi de foame, și iar revin lachestiune că mai zilele trecute, înainte ca președintele să iasăpublic, discutam cu un prieten de-al meu, trecând printr-o comunăîn care de dimineață de la opt și până seara la zece crâșma eplină. Deci, crâșma e plină. Dacă te duci la Ianova, dau acum unexemplu locul unde stă mama și unde merg și eu de vreo 40 de ani,să cauți pe cineva să sape în grădină pentru o sută de lei pe ziplus masă, plus mâncare, nu găsești. Dar la birt e prezentă lumea”,a spus Valeriu Tabără în interviu.

El a precizat că susține punctul de vedere al președintelui TraianBăsescu referitor la faptul că în România se lucrează puțin.

„Din păcate, eu aș spune că în România se lucrează cel mai puțin șisusțin punctul de vedere al președintelui, nu pentru a mă asocia cudânsul. Gândiți-vă că începem ziua, săptămâna de lucru luni laamiază și o terminăm poate joi la amiază, nu vineri la amiază”, aafirmat Tabără.

Ministrul Agriculturii a mai spus că „nicăieri în lume nu vezisuprafețe cu ciulini”, dar și că, de multe ori, agricultura a fosttratată ca fiind „la marginea economiei”.

Emma Toader, [email protected]

Inchide