Tăriceanu anunță ședință la ALDE, luni, pentru formalizarea demisiilor celor propuși miniștri

Redactor:
Politic
Tăriceanu anunță ședință la ALDE, luni, pentru formalizarea demisiilor celor propuși miniștri
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

„Domnul Băișanu mai e membru ALDE până luni, când va avea loc ședința Delegației Permanente. Preocuparea mea nu e de dl Băișanu ca persoană. E vorba de orice membru ALDE care încalcă prevederile statului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenție telefonică miercuri seara la TVR 1.

Alexandru Băișanu, invitat în platoul TVR 1, a intervenit în discuție și a afirmat că nu a plecat din ALDE, precizând că îl respectă pe Călin Popescu Tăriceanu care îi este președinte.

„Nu am plecat. Nu e plecat nimeni. Altcineva are senzația că am plecat. Eu am un președinte pe care îl respect, pe domnul Tăriceanu”, a spus Alexandru Băișanu.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că „acest dialog nu îl putem face prin intermediul televiziunii”, ci în forurile statutare ale ALDE.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul. Potrivit unor surse oficiale, propunerile șefului Executivului au ajuns, miercuri seară, la Cotroceni.

Și Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, în funcția de președinte al Senatului. Fostul ministru de Externe a fost propus pentru poziție de PSD.

ALDE a decis, marțea trecută, excluderea oricărui membru care acceptă desemnarea din partea unui alt partid fără a avea acordul forurilor statutare.

 

Inchide