• Publicat:
Politică

Tăriceanu face anunțul: Din partea coaliției PSD- ALDE va fi o singură propunere pentru șefia Camerei Deputaților / Ce spune liderul ALDE despre candidatul la președinție

Tăriceanu face anunțul: Din partea coaliției PSD- ALDE va fi o singură propunere pentru șefia Camerei Deputaților / Ce spune liderul ALDE despre candidatul la președinție
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD-ALDE vor avea o propunere comună pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, în contextul condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

„Funcția de președinte al Camerei Deputaților s-a vacantat. Va trebui ales un nou președinte. O să ne corelăm cu cei de la PSD pentru a avea o singură propunere. Din partea colaiției va fi o singură propunere”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament.

Biroul Permanent Național al Camerei Deputaților a stabilit, marți, ca noul președinte interimar al Camerei Deputaților pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui președinte definitiv să fie Carmen Mihălcescu, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, secretar al BPN. Șefia Cameri era deținută de Liviu Dragnea.

După decizia ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, Camera Deputaților va vacanta locul acestuia de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul județean din Teleorman Petre Cioabă au spus surse politice pentru Mediafax.

Petre Cioabă are 72 de ani și este pensionar, el fiind președintele organziației de pensionari a PSD Teleorman. În prezent, acesta este și consilier județean din partea social-democraților.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide la ce penitenciar își va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Tăriceanu, despre candidatul la președinție: Vă vom anunța!

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a ezitat să dea un răspuns marți, cu privire la candidatul la președinție, în condițiile în care numele său a fost menționat duminică seara de Liviu Dragnea ca variantă pentru candidat comun PSD- ALDE.

„Vă vom anunța”, a fost răspunsul lui Călin Popescu Tăriceanu, în momentul în care a fost întrebat despre candidatura la președinție.

Liviu Dragnea, l-a nominalizat ca variantă, duminică seara, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, pe Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un posibil prezidențiabil comun al coaliției de guvernare.

A doua variantă era Gabriela Firea, cea care a și anunțat la scurt timp că nu a discutat cu nimeni acest lucru și nici nu își dorește.

 

Inchide