Diana Grigore
07.05.2019
Politică

Tăriceanu le recomandă cetățenilor să nu voteze la referendumul pe justiție

Tăriceanu le recomandă cetățenilor să nu voteze la referendumul pe justiție
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că recomandă ca cetățenii să nu voteze la referendumul pe justiție „pentru a nu îi face jocul" lui Klaus Iohannis. El a susținut că referendumul "este doar o diversiune, nicidecum o problemă de consultare reală".

„Fiecare până la urmă are libertatea să procedeze cum crede, dar în condițiile date rezultă clar că recomandarea noastră este să nu se voteze la acest referendum pentru a nu îi face jocul președintelui”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că referendumul convocat de Klaus Iohannis nu reprezintă o problemă de consultare reală.

„Mulți colegi m-au întrebat cum să procedeze la referendum. Le-am spus că după părerea mea este practice o diversiune prin care președintele încearcă să intre mai devreme în cursa prezidențială, în campanie. În al doilea rând întrebprile sunt ceva de genul -ca să respire ai nevoie de oxigen?-. Răspunsul evident nu poate fi decât unul singur. Deci nu este o problemă de consultare reală”, a conchis Tăriceanu.

Liderul ALDE a susținut, de asemenea, că românii trebuie să își schimbe atitudinea pe care o au față de UE și să înțeleagă că au drepturi, dar și responsabilități în comun.

Referendumul pe justiție are loc pe 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Foto: 123RF

Inchide