Tăriceanu merge la consultările de la Cotroceni. Cine mai face parte din delegația ALDE

Redactor:
Diana Grigore
Tăriceanu merge la consultările de la Cotroceni. Cine mai face parte din delegația ALDE
Călin Popescu Tăriceanu va conduce delegația ALDE care va participa miercuri la consultările de la Cotroceni convocate de președintele Klaus Iohannis pentru transpunerea în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe Justiție din 26 mai.

„Partidul Alianța Democraților și Liberalilor va participa mâine, la ora 12.00, la consultările de la Palatul Cotroceni. Delegația ALDE va fi condusă de președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu. Din delegație vor face parte secretarul general Daniel Chițoiu, vicepreședintele Grațiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian și senatorul Ionuț Sibinescu”, a anunțat ALDE într-un comunicat remis Mediafax.

De asemenea, tot miercuri, la consultăr4i va participa și o delegație a PMP, care este formată din Eugen Tomac – președinte, Marius Pașcan – președinte executiv, Petru Movilă – vicepreședinte, Ioana Constantin – secretar general adjunct și
Robert Turcescu – vicelider grup deputați PMP.

Președintele Klaus Iohannis a avut marți consultări cu PNL, USR și UDMR. Miercuri sunt chemați la Cotroceni reprezentanții PMP, ALDE, Pro România, minorităților naționale și PSD.

Șeful statului a criticat, marți, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că „scutul” făcut de PSD și ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înțeles mesajul românilor.

„Cred că este atât de jalnic și denotă o atitudine de dispreț așa de profund din partea PSD-ALDE față de voința românilor încât îmi e greu să și găsesc o calificare pentru votul din Senat. Practic PSD-ALDE prin apărarea lui Tăriceanu cu acest vot și-au dat arama pe față. Nu au înțeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe așa cum sunt obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăricanu ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic și rușinos”, a declarat Klaus Iohannis.

Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Inchide