Tăriceanu: Președintele Traian Băsescu aruncă vina pentru majorarea TVA pe Parlament și pe Curtea Constituțională

Redactor:
Gândul
Tăriceanu: Președintele Traian Băsescu aruncă vina pentru majorarea TVA pe Parlament și pe Curtea Constituțională
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că în acest moment, șeful statului "aruncă vina pentru majorarea TVA" pe Legislativ și pe Curtea Constituțională, și nu pe Guvern, precizând că Executivul avea la îndemnână soluția impozitării pensiilor.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, căîn acest moment, șeful statului „aruncă vina pentru majorarea TVA”pe Legislativ și pe Curtea Constituțională, și nu pe Guvern,precizând că Executivul avea la îndemnână soluția impozităriipensiilor.

„Băsescu este într-un permament freamăt încercând de fiecaredată să arunce vina pentru greșelile proprii pe umerii altcuiva.Uită că în 2008 a trebuit să mă opun intenției pe care a avut-o dea majora în mod iresponsabil salariile pentru învățământ cu 50%,lucru care ar fi dus România în situație de faliment economic”, adeclarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

„Acum am văzut tot astăzi că aruncă vina pentru majorarea TVA peParlament și pe Curtea Constituțională. Deci, în mod interesant, nue de vină Guvernul care a luat decizia, e de vină Parlamentul șiCurtea Constituțională și la lucrul ăsta îi răspund foarte simplucă avea la îndemnână soluția – dacă CC a respins micșorareapensiilor cu 15%, aveau la îndemnână soluția impozitării pensiilor,dacă aveau o problemă cu pensiile. Puteau să găsească soluții, darasta a vrut Guvernul și, după cum se știe din interiorul Guvernuluiși al PDL, a răsuflat adevărul că Boc a fost cel care s-a opusacestei soluții și a optat pentru majorarea TVA”, a afirmat fostulpremier.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, căpoliticienii „au cumpărat” tot timpul voturi dând legi de asistențăsocială, „de multe ori când nu a trebuit”, el susținând că „cel maimare jaf” legat de venitul bugetului de stat s-a făcut în perioada2007-2008.

Traian Băsescu a mai declarat că speră ca, de la 1 ianuarie,Guvernul să nu majoreze din nou TVA, fără să fi impozitat toateveniturile, inclusiv pensiile.

„Nu cred că există venit în România care nu trebuie impozitat.Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul să nu vină cu o altă măsură degenul mărim TVA cu câteva procente și să nu introducă impozit peorice venit, inclusiv pe pensii”, a spus Traian Băsescu.

Inchide