Petriana Condrut
14.08.2019
Politică

Tăriceanu relatează o discuție cu Tudose: Dragă Mihai, eu nu particip la jocurile de putere din PSD

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Mihai Tudose i-a solicitat, în momentul în care Liviu Dragnea a vrut să îl schimbe din funcția de premier, să intervină în PSD. Tăriceanu spune că a refuzat, motiv pentru care Tudose a reacționat recent negativ la adresa ALDE.

„În loc să se informeze de ce apare prin presă, putea să se informeze direct de la sursă, nu de la mine, ci de la colegul domniei sale Victor Ponta. În al doilea rând, Mihai Tudose are o veche nemulțumire care datează de la începutul anului 2018, când președintele PSD-ului de atunci a hotărât înlocuirea lui ca prim-ministru și Mihai Tudose m-a solicitat să îi dau un sprijin și i-am spus >”. Personal, așa, îl înțeleg, dar sigur că politic cred că vrea și el să se bage în seamă”, a declarat Călin Popescu Tăricenau, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

Mihai Tudose, fost premier PSD și vicepreședinte Pro România, a declarat, anterior, că ALDE deține prea multe posturi în Guvern, afirmația venind în contextul discuțiilor legate de posibila implicare a Pro România în Executiv.

„E noaptea minții… Că ALDE are și așa prea multe față de ceea ce reprezintă… e problema PSD! Dar că a devenit și pețitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult!!! Asta și în condițiile în care Victor Ponta a declarat ieri că nu se pune problema intrării la guvernare în Guv Dăncilă…..Așa că, dragă CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!”, a scris, luni, pe Facebook, fostul premier Mihai Tudose.

Liderii PSD au decis în ședința de luni că nu este oportună cooptarea formațiunii Pro România la guvernare.

 

Inchide