Teo Trandafir merge în Parlament. Rezultatele finale BEC: 54,02% Teo, 45,98% Mincă. Prima promisiune: „Nu mă voi schimba”

Teo Trandafir merge în Parlament. Rezultatele finale BEC: 54,02% Teo, 45,98% Mincă.  Prima promisiune: „Nu mă voi schimba
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 18:02

Peste 100.000 de alegători sunt așteptați la cele 61 de secțiide vot din Colegiul 19 din Capitală, pentru a-și alegereprezentantul în Camera Deputaților, având de optat între TeoTrandafir (PDL) și Liliana Mincă (PSD-PC).

Fiecare secție de votare are câte cinci cabine de vot, cinciștampile cu mențiunea „VOTAT” și o ștampilă de control. Pentruacest tur de scrutin s-au tipărit 115.045 buletine de vot, aprecizat Prefectura Capitalei.

La alegerile de duminică pot vota doar alegătorii care locuiescpe raza Colegiului 19, cuprins între Șoseaua Giurgiului, ȘoseauaOlteniței și Bulevardul Constantin Brâncoveanu, la secția de votareunde este arondată strada de domiciliu, informează Mediafax.

Alegătorii care votează duminică trebuie să prezinte membrilorsecțiilor de vot buletinul de identitate, cartea de identitate saucartea de identitate provizorie, iar în cazul elevilor din școlilemilitare, carnetul de serviciu militar.

Persoanele netransportabile pot solicita urna mobilă, dar numaipe bază de cerere și cu documente medicale ce dovedesc boala sauinvaliditate. Solicitarea pentru urna mobilă va fi adresată secțieide votare la care aceste persoane sunt arondate.

La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă va testa unproiect-pilot de informatizare asecțiilor de votare.

Liliana Mincă se va afla pe prima poziție a buletinelor de vot,poziția a doua fiind ocupată de Teodora-Virginia Trandafir.

Locul de deputat în Colegiul 19 București a devenit vacant dupădemisia Danielei Popa (PC), numită în Comisia de Supraveghere aAsigurărilor. Daniela Popa a demisionat din Parlament în 1februarie.

Peste 390 de polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura ordineași siguranța publică în zona celor 61 de secții de votare.

Urnele se vor închide la ora 21.00.

Mincă a votat pentru toți românii, pentru schimbare șicere alegătorilor să vină la urne

Candidatul PSD-PC la un mandat de deputat în Colegiul 19București, Liliana Mincă, a declarat, duminică, la secția unde și-aexercitat dreptul de vot, că votează pentru toți românii, pentrualtă viață, pentru schimbare și a a făcut apel ca alegătorii săvină la urne.

Potrivit Mediafax, Liliana Mincă i-ainvitat pe toți cetățenii să iasă din casă, să se implice și să-șiexercite dreptul de vot. Ea a primit în secția de vot un buchet deflori de la un reprezentabnt al PSD, care i-a urat succes.

„Am emoții. Oricine are emoții, dar las în puterea lui Dumnezeurezultatul”, a spus Mincă. Întrebată de temeri privind eventualenereguli în procesul electoral, candidata PC a spus că autoritățilestatului sunt cele care trebuie să se ocupe de această problermă,adăugând că este o femeie puternică și nu se victimizează.

Teo Trandafir: Dacă faci un lucru singur poți rata; dacăai alți oameni alături, te gândești la ei

Candidatul PDL pentru un madat de deputat în Colegiul 19, TeoTrandafir, a declarat, duminică, la vot, unde a venit însoțită defiica sa, că are emoții, apreciind însă că, dacă faci un lucrusingur, poți să ratezi, dar când ai alți oameni alături, trebuie săte gândești la ei.

„De fiecare dată când cineva își pune atâtea speranțe în tine șivezi entuziasm, parcă te obligă. Dacă faci de unul singur un lucru,poți să ratezi, dar atât timp cât sunt și alți oameni alături detine pas cu pas, te gândești la ei”, a spus Teo Trandafir, citatăde Mediafax.

Ea și-a exprimat speranța că va câștiga confruntarea electorală,pentru că este vorba nu doar de un efort enorm pe care l-a făcutea, ci și de efortul echipei cu care a lucrat.

UPDATE12.10 – BEC anunță rezultatul final: TeoTrandafir – 54,02%, Liliana Mincă – 45,98%

TeoTrandafir (PDL) a câștigat alegerile parțiale pentru CameraDeputaților organizate, duminică, în Colegiul 19 București, eaîntrunind 54,02% din voturile valabil exprimate, a anunțat, luni,președintele Biroului Electoral de Circumscripție al MunicipiuluiBucurești, Alma Ciornei.

Pentru candidatul democrat-liberal au votat 8.154 dintrealegătorii care s-au s-au prezentat la urne.

Contracandidatul său, Liliana Mincă, reprezentând AlianțaPSD-PC, a primit 45,98 la sută din voturile valabil exprimate,respectiv 6.939 voturi.

Din numărul total al alegătorilor prevăzuți în listeleelectorale din circumscripție, respectiv 103.204, la alegerileparțiale din data de 25 aprilie au votat 15.319 cetățeni cu dreptde vot, dintre care doar 15.093 au fost constatate voturi valabilexprimate..

Potrivit procesului-verbal privind centralizarea voturilor șiconstatarea rezultatelor votării, un număr de 138 de alegători auvotat pe liste electorale suplimentare, iar un număr de treialegători și-au exprimat dreptul de vot cu urna specială.

În urma votului de duminică au fost înregistrate 197 voturi nuleși 25 voturi albe.

UPDATE luni,01.30 Rezultate parțiale anunțate de BEC:Teo Trandafir – 53,59%, Liliana Mincă – 46,41%

Candidatul PDL Teo Trandafir a obținut 53,59% din voturi -6.473, iar contracandidata sa de la PSD-PC Liliana Mincă a fostvotată de 46,41% din alegătorii Colegiului 19, adică 5.605,potrivit rezultatelor anunțate de Biroul Electoral după numărareavoturilor la 50 din cele 61 de secții.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal, IulianIvan, a declarat că mai sunt de centralizat rezultatele de la 11secții de votare, iar rezultatul final al alegerilor parlamentareparțiale din Colegiul 19 va fi anunțat luni, la ora 12.00.

Potrivit lui Ivan, numărul total al alegătorilor care s-auprezentat la urne a fost de 12.263.


UPDATE22.45 – Teo Trandafir merge în Parlament.Rezultatele după numărătoarea PDL: 54,5% Teo, 45,5%Mincă

Teo Trandafir a câștigat alegerile din Colegiul 19 al Capitaleipentru postul de deputat. Conform numărătorii PDL, candidatademocrat-liberalilor a obținut 8154 de voturi, reprezentând 54,03%din voturi, în timp ce candidata PSD-PC și-a adjudecat 45,97% dinopțiunile bucureștenilor din Sectorul 4. Rezultatul vine pe fondulcelei mai scăzute prezențe la vot din istoria alegerilor dinRomânia: 14,6%.

„Nu știu dacă înțeleg acum ce s-a schimbat în viața mea, pentrucă lucrurile au mers foarte repede. Cetățenii care nu au venit lavot ne-au demonstrat că trebuie să facem un alt tip de politică. Euvoi fi ceea ce Cristian Preda numea un om politic atipic. MulțumescPDL și prima mea promisiune este că nu mă voi schimba”, a spus TeoTrandafir, precizând că va colabora cu primarul Sectorului 4,Cristian Popescu Piedone: „Îl asigur pe domnul Piedone că nimeni nue inconștient să oprească un om pus pe treabă, atunci când acestaîși face datoria”

Ziuaalegerilor nu a fost lipsită de acuzații de fraudă din parteafiecăreia dintre candidate.

UPDATE2:Prezență la vot de 11,54 % până la ora 18.00

Prezența la vot la alegerile parlamentare parțiale din Colegiul19 București era, la ora 18.00, de 11,54 %, procesul electoraldesfășurându-se fără incidente, a anunțat, duminică, purtătorul decuvânt al Biroului Electoral Municipal, Iulian Ivan.

Până la ora 18.00, și-au exprimat votul 12.067 de alegători din104.583 înscriși în listele electorale.

Prezența cea mai mare la vot, de 18,63%, s-a înregistrat lasecția 727, urmată de secția 736 – 16,77% și de secția 704 -16%.

Prezența cea mai scăzută a fost de 6,20%, la secția 709, urmatăde secția 755 – 7,74$ și de secția 702 – 7,78%.

UPDATE:Alegeri în Colegiul 19 – Prezență la vot de 7,66 % până laora 14.00

Prezența la vot la alegerile parlamentare parțiale din Colegiul19 București era, la ora 14.00, de 7,66 %, procesul electoraldesfășurându-se fără incidente, a anunțat, duminică, purtătorul decuvânt al Biroului Electoral Municipal, Iulian Ivan.

El a menționat că, până la ora 14.00, și-au exprimat opțiunea,prin vot, la alegerile parțiale pentru Camera Deputaților dinColegiul uninominal 19 al Circumscripției electorale 42 un număr de8.007 alegători din numărul total de 104.583 alegători înscriși înlistele electorale.

Prezență la vot de 1,85% până la ora 10.00 la Colegiul19

Prezența la vot la alegerile parlamentare parțiale din Colegiul19 București era, la ora 10.00, de 1,85%, nefiind semnalatenereguli la vot, a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt alBiroului Electoral Municipal, Iulian Ivan.

El a menționat că, până la ora 10.00, și-au exprimat opțiunea,prin vot, la alegerile parțiale pentru Camera Deputaților dinColegiul uninominal 19 al Circumscripției electorale 42 un număr de1.932 alegători din numărul total de 104.583 alegători înscriși înlistele electorale.

Prezența cea mai scăzută la vot a fost constatată la secțiile742 – cu o participare de 0,92 la sută, 698 – cu o participare de1,08 la sută și 722 – cu o participare de 1,11 lasută….(Citește maideparte în pagina următoare)

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Florile și plantele pe care trebuie să le ții în casă. Aduc mult noroc și...
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Veste ȘOC în România: Cunoscuta jurnalistă A MURIT după un accident vascular
America e în stare de ȘOC: Este tot mai umilită pe scena mondială!
Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...