Teodor Baconschi, despre Preda, Macovei și Voinescu: „Ar trebui să urmărească reformarea partidului nostru, nu promovarea propriei persoane”

Redactor:
Gândul
Teodor Baconschi, despre Preda, Macovei și Voinescu: „Ar trebui să urmărească reformarea partidului nostru, nu promovarea propriei persoane”
Ministrul de Externe Teodor Baconschi spune că, deși și-a exprimat inițial susținerea pentru Cristian Preda, Monica Macovei și Sever Voinescu, aceștia nu au fost solidari cu el și l-au exclus din grupul "reformiștilor PDL", pe motiv că este membru al Guvernului

Ministrul de Externe Teodor Baconschi spune că, deși și-aexprimat inițial susținerea pentru Cristian Preda, Monica Macoveiși Sever Voinescu, aceștia nu au fost solidari cu el și l-au exclusdin grupul „reformiștilor PDL”, pe motiv că este membru alGuvernului. În urma deciziei celor trei, Baconschi a decis săvoteze contra reformei.

Întrebat de ce și-a schimbat opinia, ministrul a spus că, deșieste în continuare de acord cu includerea unor principii deintegritate în practica partidului, crede că această includere nutrebuie făcută printr-o „polarizare ireductibilă”. Cu alte cuvinte,Baconschi este de acord cu reforma, dar a votat la unison cucolegii care o critică vehement, pentru a nu alimenta conflictuldintre reformiști și restul partidului.

Baconschi: Preda nu e „fair-play”, dar a adus „o doză deingenuitate foarte sănătoasă”

„Poziția domnului Preda față de premierul Emil Boc nu mi s-apărut fair-play. Nu poți spune, despre un om care și-a pus carierapolitică în joc pentru susținerea unor reforme mai mult decâtnecesare, că e terminat și că trebuie să plece, mai ales când tu nuai o echipă solidă și nu pui un proiect substanțial în loc”, a spusBaconschi. El a spus despre gestul lui Preda că „nu este elegant șinici productiv din punct de vedere politic”.

Ministrul de Externe a criticat și cealaltă tabără, legându-setot „productivitatea” scăzută a războiului declarațiilor. „Nu mis-a părut deloc corect și nici productiv felul în care au vorbitunii colegi de-ai noștri despre Monica Macovei și Cristian Preda,folosind exact același ton și limbaj ca adversarii noștri politici.Ei au adus un aer proaspăt binevenit, iar eu (…) consider că o dozăde ingenuitate e foarte sănătoasă pentru orice organizație care semișcă în spațiul social”, a declarat Baconschi.

Baconschi: „Ei m-au exclus, după care mi-au reproșat cănu-i susțin”

Ministrul îl acuză pe Sever Voinescu că a vrut o moțiuneliberal-conservatoare, deși, susține Baconschi, „era cunoscutăorientarea mea creștin-democrată”. De asemenea, ministrulprecizează că „Preda a declarat foarte ferm că numele membrilorguvernului Boc nu au ce căuta pe moțiunea celor trei. Deci ei m-auexclus, după care mi-au reproșat că nu-i susțin”.

Un alt argument pentru care Baconschi s-a îndepărtat dereformiști este că își dorește „un demers corect, fără jocuripoliticianiste, care să urmărească reformarea partidului nostru șinu promovarea propriei persoane”. Ministrul a menționat că, „dinpăcate”, reformiștii au dorit să iasă în față, nu să schimbe cuadevărat PDL-ul.

Ministrul a încheiat prin a preciza că PDL nu are de câștigatprin „practica politică egoistă” a Monicăi Macovei, a lui CristianPreda și a lui Sever Voinescu. „Dacă vom continua pe acest drum, osă compromitem însăși ideea de reformare a partidelor, cuconsecințe dezastruoase pentru viața noastră politică”, aconcluzionat Baconschi. (Mihai Schiau)

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide