Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale: După un președinte jucător și unul spectator, e nevoie de un președinte învățător

Redactor:
Diana Grigore
Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale: După un președinte jucător și unul spectator, e nevoie de un președinte învățător
Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru alegerile prezidențiale, a scris, duminică, pe Facebook, că va trata campania electorală ca pe un intens exercițiu de pedagogie națională. El a afirmat că „după un președinte jucător și unul spectator e nevoie de un președinte învățător".

„După președintele jucător și președintele spectator, e nevoie, cred eu, de un președinte învățător: un învățător care învață el însuși, care ascultă și pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică. Un președinte învățător este un educator și un inspirator, un continuator și un transmițător, un mediator și un moderator, un ascultător și un îndrumător. Doar un colosal efort de educație poate ridica această țară. În ultimă instanță toate problemele noastre încep și se termină cu educația”, a scris Theodor Paleologu, pe blogul personal.

El a afirmat îi dedică tatălui său „încleștarea care urmează” în alegerile prezidențiale.

„În primul rînd mă gîndesc la tatăl meu. Lui vreau să-i dedic marea încleștare care urmează.Vocația mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidențială, o voi trata ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări. Explic toate motivațiile și intențiile mele în scrisoarea pe care am adresat-o tatălui meu”, mai spune Theodor Paleologu, într-o postare de pe Facebook.

PMP îl va desemna, duminică, pe Theodor Paleologu, drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale. În cursa internă era și Mihail Neamțu, care și-a anunțat însă retragerea.

Inchide