• Publicat:
Politică

Toader, despre o sesizare la CCR pe Lazăr: Sunt mecanisme pe care le activăm la momentul oportun

Toader, despre o sesizare la CCR pe Lazăr: Sunt mecanisme pe care le activăm la momentul oportun
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la o posibilă sesizare a Curții Constituționale pe revocarea lui Augustin Lazăr, că este vorba de mecanisme pe care "le activăm la momentul oportun". Mandatul lui Augustin Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Solicitat să comenteze dacă se mai gândește la o sesizare a Curții Constituționale pe revocarea procurorului general Augustin Lazăr, ministrul Justiției a replicat: „Sunt mecanisme constituționale pe care le activăm la momentul oportun”.

Ministerul Justiției a reluat de vineri cea de-a doua procedură de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susținute pe 6 și 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecții vor fi comunicate pe 8 mai.

În cadrul primei proceduri de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, comisia de interviu a apreciat că niciunul dintre aceștia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIIOCT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcție.

Mandatul actualului procuror general al României expiră pe 28 aprilie.

 

Tags:
Inchide