Traian Băsescu despre Antonescu, PDL, comunism, FMI, Pleșu, Ridzi, Parlament și OTV. În afară de Fond, toți sunt pe minus

Redactor:
Marian Sultănoiu
Traian Băsescu despre Antonescu, PDL, comunism, FMI, Pleșu, Ridzi, Parlament și OTV. În afară de Fond, toți sunt pe minus
După RRA, președintele Traian Băsescu s-a mutat la HotNews, pentru a răspunde și online întrebărilor românilor. Câteva teme s-au repetat, altele s-au aprofundat, iar alte câteva răspunsuri au fost în primă audiție.

După RRA, președintele Traian Băsescu s-a mutat la HotNews,pentru a răspunde și online întrebărilor românilor. Câteva temes-au repetat, altele s-au aprofundat, iar alte câteva răspunsuri aufost în primă audiție. Iată câteva dintre ele:

Impresiile președintelui Băsescu

Despre Crin Antonescu – „Conținut zero”

Este opinia mea că și Crin Antonescu se află în aceeași capcanăîn care s-a aflat Mircea Geoană. Doar că el a schimbat mogulul.Consideră, probabil, că, având în spate un trust de presă caAntenele, ar putea deveni un om politic important. Consider caromânii nu mai pot fi păcăliăi cu televiziuinile. Conținutul zeroal lui Crin Antonescu este atât de evident încat nu poate fiacoperit de țipetele televizate.

Despre pesedizarea PDL – „A abandonat criteriilemorale”

PDL-ul pare să fi abandonat criterii morale extrem de importanteîn politică. Sper să revină, altfel se condamnă singuri, definitivși irevocabil.

Despre primii 10 ani ai mandatului lui Ceaușescu – „Operioadă în care românii și-au afirmat demnitatea șiindependența”

Vă pot spune că, pentru mine, perioada ’65 – ’75 a fost operioadă în care românii și-au afirmat demnitatea și independența.Vă amintesc episodul august 1968, când am fost extrem de mândru căsunt român (invadarea Cehoslovaciei de către Pactul de la Varșovia,la care România nu a participat). În același timp, începutul anilor’70 părea a fi un început de liberalizare. Eram student și îmi aducaminte ca ne erau accesibile și ABBA și Rolling Stones și Beatlesși Celentano și Boney M etc. Repet, vă vorbesc doar de o imagine,pentru că societatea, sistemul în esența lui, rămânea unu orientatîmpotriva libertății oamenilor.

Și pentru a vă convinge că am dreptate vorbind despre aceastăimagine și nu despre esența sistemului, vă rog să analizațisondajul apărut în ultimele zile, în care 80% dintre români spun căera mai bine în comunism. Au uitat și cozile pentru lapte, șicartela pentru pâine și ulei și cozile pentru tacâmuri de pui șireclamele cu „mâncați pește oceanic”. Au uitat și intruziunearegimului comunist în viața privată. Au uitat că erau obligați sămeargă unde erau repartizați după terminarea școlii, au uitat lipsade căldură și întreruperea luminii, au uitat că erau doar două orede program la TV și o cenzură generalizată a cuvântului și afaptei. Au uitat că nu puteau ieși din România decât cu aprobare dela Securitate. Repet, am vorbit despre o imagine. Comunismul ramaneun regim ilegitim si criminal.

Despre OTV – „Mulți dintre noi seotevizează”

În mod categoric, trebuie să ne unim în jurul unor valori. Așenumera câteva: responsabilitate, justiție socială, valori alefamiliei, cooperare cu societatea civilă și multe altele. Dinpăcate, sub efectul puternic al televiziunilor, mulți dintre noi seotevizează sau cred că viața și performanța și responsabilitateaînseamnă vulgaritatea promovată puternic pe televiziuni. Trebuie săgăsim resurse să venim la valorile adevărate, care ne pot uni șicare pot da valoare nouă, tuturor, la un loc.

Despre Pleșu – „Cred că exagerează”

Cred că și Pleșu exagerează, mai ales când e supărat.

Despre PDL și votul în cazul Ridzi – „Parlamentul va fimenționat în raportul CE”

Consecința va fi că și Parlamentul va fi menținonat în raportulComisiei Europene ca fiind lipsit de voință politică în luptaîmpotriva corupției. Așa că, în următorul raport vom avea douăinstituții puse sub semnul întrebării: CSM și Parlament.

Despre acordul cu FMI – „Acordul estenecesar”

Acordul cu FMI este necesar și acest lucru îl știu toțipoliticienii. Sunt însă unii pentru care intrarea României într-underapaj economic și social ar fi fost momentul necesar pentru a sereveni la atmosfera începutului anilor 90, când s-au făcut averipeste noapte, în detrimentul nostru al tuturor. În ceea ce priveștețările care au refuzat să continue acordul cu Fondul, vă propun săașteptăm consecințele.

Inchide