Tudorel Toader participă la ședința Comisiei Iordache, care va discuta modificarea Codului penal

Redactor:
Diana Grigore
Tudorel Toader participă la ședința Comisiei Iordache, care va discuta modificarea Codului penal
Ministrul Justiției Tudorel Toader participă, la ora transmiterii acestei știri, la ședința de marți a Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, condusă de Florin Iordache, care dezbate modificarea codurilor penale.

Birourile reunite ale Parlamentului au stabilit, luni, prelungirea perioadei de activitate a Comisiei speciale pe legile justiției pentru o perioadă de 120 de zile, în contextul în care Liviu Dragnea spunea, săptămâna trecută, că Parlamentul trebuie să reia modificarea codurilor penale.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercurea trecută, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal și Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru a fost păcălit de către Guvern, însă acum își va relua atribuțiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, și acum o să își reintre în atribuții”.

În replică, ministrul Justiției Tudorel Toader a explicat că proiectele Codului penal și Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgență, doar printr-o OUG.

Inchide