Turcan reacționează: Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor / Guvernul nu este funcțional din vina exclusivă a premierului

Turcan reacționează: Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor / Guvernul nu este funcțional din vina exclusivă a premierului
Publicat: 11/09/2019, 18:42

„Viorica Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor! Faptul că mii de oameni nu și-au primit încă salariile ne demonstrează că Guvernul nu este funcțional, din vina exclusivă a Vioricăi Dăncilă. Atunci când miniștrii și-au depus demisia la cabinetul prim-ministrului, Viorica Dăncilă era obligată să se asigure că ministerele vor funcționa, indiferent de ce evenimente politice ar putea să apară. Nu cred că există în istoria ultimilor 30 de ani vreun prim-ministru care să nu fi solicitat, odată cu depunerea demisiei de către un ministru, și documentul privind delegarea atribuțiilor acestuia, astfel încât activitatea ministerului să nu fie blocată”, a scris Raluca Turcan, miercuri pe Facebook.

Liderul deputaților PNL a precizat că situația privind Executivul trebuia tranșată imediat după ce a ieșit ALDE de la guvernare, pentru a nu mai continua cu un Guvern nefuncțional.

„Criza guvernamentală a fost provocată exclusiv de refuzul Vioricăi Dăncilă de a se prezenta în fața Parlamentului și a obține votul asupra noii structuri politice a Guvernului. Situația trebuia rezolvată imediat după ieșirea ALDE de la guvernare. Viorica Dăncilă trage de timp, generând prejudicii în lanț, prin guvernul nefuncțional pe care-l conduce”, a completat Turcan.

Ea i-a solicitat „Vioricăi Dăncilă să nu mai recurgă la eschive și jonglerii, care nu fac decât să adâncească această criză guvernamentală. Să se prezinte, așa cum spune Constituția, în fața Parlamentului și să constate singură că Guvernul ar trebui să plece, pentru că nu mai are nici majoritate și nici legitimitate”.

Reacția deputatului PNL vine după ce Mihai Fifor a declarat că președintele Klaus Iohannis este responsabil pentru faptul că angajații din ministerele vacantate de ALDE și salariații din companiile sau agențiile din subordine nu își primesc banii, deoarece șeful statului a blocat activitatea Guvernului.

Aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile. Potrivit surselor Mediafax, situația a apărut în urma demisiei celor doi miniștri.

La începtul lunii septembrie, ministrii Mediului și ai Energiei, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, au demisionat din funcții după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coaliția de guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului