UDMR îi cere explicații Codruței Kovesi despre „scurgerile de informații” în cazul Borbely

UDMR îi cere explicații Codruței Kovesi despre scurgerile de informații în cazul Borbely
Publicat: 23/04/2012, 19:30

UDMR îi va cere procurorului general al României o verificare a”scurgerilor de informații” din dosarul în care apare numeleministrului Laszlo Borbely și „oprirea procedurilor care s-aurepetat în acești ani și care nu pot fi acceptate”, a declarat, joiseară, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

„Nu putem accepta astfel de proceduri din partea instituțiilorstatului care trebuie să se ocupe de justiție. Cerem o analizăserioasă, de unde apar aceste scurgeri de informații”, a declaratKelemen Hunor, referindu-se la dosarul în care apare numeleministrului Mediului, Laszlo Borbely.

Kelemen Hunor a făcut aceste declarații la finalul ședințeiConsiliului Permanent al UDMR, care s-a desfășurat la Cluj-Napocași la care au luat parte vicepremierul Marko Bela, vicepreședintelepolitic și ministrul Mediului Borbely Laszlo, secretarul generalKovacs Peter, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților,deputatul Mate Andras, senatorul Verestoy Attila, reprezentanți aiplatformelor din Uniune și ai unor filiale județene ale UDMR.

„Vom cere procurorului general al României o verificare ascurgerilor de informații dintr-un dosar care este în lucru șioprirea procedurilor care s-au repetat în acești ani care nu pot fiacceptate și respingem astfel de jocuri. Nu este de acceptatîntr-un stat de drept, într-o societate democratică, ca numele unuiministru, numele unui om, indiferent dacă este ministru saucetățean simplu, să fie aruncat pe baza unor speculații, a unoracuzații nefondate într-o dezbatere publică, iar printr-o astfel deprocedură să fie distrus numele și reputația unui om. Nu putemaccepta și vom cere o anchetă, o verificare și pedepsirea celorcare procedează astfel”, a spus Kelemen.

Acesta a adăugat că procurorul general este singurul îndreptățitsă facă astfel de demersuri.

Potrivit lui Kelemen, Borbely se bucură de sprijinul”necondiționat” al conducerii UDMR.

„Consiliul Permanent al UDMR îl susține necondiționat pe domnulBorbely în continuare și suntem convinși că acuzațiile nefondatevor fi demontate în câteva zile și acest subiect va fi stins”, aconchis Kelemen.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, că știedespre dosarul DNA în care a fost invocat numele său tot atât câtștie și presa și că ministerul pe care îl conduce nu face niciunfel de discriminări față de cei cu care sunt încheiatecontracte.

„Știu despre acest tot atât cât știți și dumneavostră. Nu amniciun fel de implicare în acest caz”, a declarat Borbely înaintede a intra la ședința Consiliului Permanent al UDMR.

El a mai precizat că atunci când a preluat ministerul seînregistrau aproximativ 30 de miliarde de lei datorii cătreconstructori, care au fost plătite.

„De atunci plățile sunt la zi și nu fac colegii mei, din câteștiu, niciun fel de discriminare”, a mai spus ministrul.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineață, o perchezițieîntr-un imobil care ar aparține unei rude a ministrului LaszloBorbely, în dosarul în care se fac cercetări privind un presupustrafic de influență privind atribuirea unor contracte de lucrăriale Administrației Naționale „Apele Române” către o firmă dinNegrești Oaș.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrări de20.000 de euro pentru amenajarea acestui apartament, în schimbulinfluenței sale în atribuirea contractelor.

Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o,conform DNA, Lescaci Com SRL, a primit în ultimii patru ani 37 delucrări publice, 34 dintre ele de la „Apele Române”, în valoare depeste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatuluidemnitarului.

Procurorii anticorupție orădeni au început deja urmărirea penalăîn acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare alucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negrești Oaș, pe nume IoanCiocan, dar și împotriva unui consilier al lui Borbely, SzepessySzabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri și ministru,potrivit datelor comunicate MEDIAFAX de către DNA. Ioan Ciocan esteînvinuit pentru cumpărare de influență, iar Szepessy Szabolcspentru complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență.

Premierul Emil Boc a declarat, marți seara, că nu a primit nicioînștiințare de la Direcția Națională Anticorupție privind vreoacuzație oficială împotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely,acesta fiind în continuare membru cu drepturi depline alGuvernului.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri,corespondentului MEDIAFAX, că ministrul Mediului are în continuareasusținerea politică a Uniunii și s-a declarat convins că în câtevazile acuzațiile la adresa acestuia se vor dovedi false.

Vasile Măgrădean, [email protected]

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume. Ține și cinci zile, o să uiți...
Valul patru pune pe pauză relaxările. Ce se întâmplă de la 1 august? Anunţul dat...
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și...
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Sportului. „Credeam că mă așteptați...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Oamenii care au fost răpiți de EXTRATEREȘTRI. Descoperire ULUITOARE făcută de un cercetător rus
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Marea dorință a lui Benone Sinulescu, după externare. Soția nici nu vrea să audă de...
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum
România, împărțită în două. Cei nevaccinați NU MAI INTRĂ în multe locuri. DOCUMENT
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...