Udrea face exerciții stilistice pe blog: Ponta și Antonescu – „peremiști”, opoziția suferă de „sindromul Tourette”, USL – „Uniunea Soluțiilor Lipsă”

Udrea face exerciții stilistice pe blog: Ponta și Antonescu - peremiști, opoziția suferă de sindromul Tourette, USL - Uniunea Soluțiilor Lipsă
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 06:21

Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, critică, peblog, prestația USL de la dezbaterea moțiunii de cenzură, afirmândcă cererea privind poziția Parlamentului față de declarațiile unoroficiali ungari arată că opoziția a acționat „de parcă ar fi avutsindromul Tourette”.

Ministrul susține că moțiunea de cenzură pe Codul Muncii aarătat încă o dată care este diferența dintre coaliția deguvernământ – „reformatoare și responsabilă” și „opozițiasocialistă, pusă pe circ și degrabă aruncătoare de vorbeînveninate”.

  • „Opoziția politică se ghidează după două principii:tergiversare și blocare prin orice mijloace. Dacă s-ar respectaritmul opoziției, mai toate legile ar fi votate după mai bine de unciclu parlamentar. Vă dau doar un exemplu: Legea Educației a stat 3ani în dezbatere parlamentară și singura variantă prin care s-aputut adopta a fost tot asumarea răspunderii de către Guvern. Înacest moment, asumarea răspunderii este cam singura metodă de aurgenta procesul legislativ”, scrie Udrea.

Ea afirmă că noul Cod al Muncii este măsura cea mai de dreaptacare putea fi luată în acest context socio-economic.

  • „Mă surprinde, deci, violența în mesaj a așa-zișilor liberaliai lui Crin Antonescu. Nu au învățat nici până acum că, pentru adeveni un partid mare, așa cum PNL nu a reușit să fie nicicând după1990, trebuie să-ți respecți principiile, nu să le jertfești pealtarul interesului politic de moment. Dar Antonescu și ai lui aualte preocupări și strategii. Întocmai unor hopa-mitică, sar de launa la alta fără nicio logică. Altfel nu văd de unde a venitsenatorul Puiu Hașotti cu acea declarație menită să iște unadevărat război diplomatic cu Ungaria, chiar în timpul dezbateriimoțiunii. De parcă opoziția ar fi avut sindromul Tourette și ar fidorit ca tribuna Parlamentului să se transforme într-o ședințăordinară a PRM. Or, România nu-și poate permite acum actediplomatice atât de iresponsabile, cerute de politicieni și maiiresponsabili. Ori de câte ori a apărut subiectul, președintele aspus clar că nu se pune problema unei autonomii teritoriale pecriterii etnice în România. Mai mult decât atât, drumul europeaneste cel al subsidiarității și al descentralizării, nicidecum celal federalizării. Sper ca, odată pentru totdeauna, acest subiect săse închidă și să nu mai revină”, scrie Udrea.

Ea apreciază că s-a văzut încă o dată susținerea de care sebucură Guvernul în Parlament.

  • „De la o moțiune la alta, opoziția obține mai puține voturi,semn că până și ei își dau seama că reformele pe care le-am propusau repus România pe drumul cel bun. Uniunea Soluții Lipsă (USL) adat încă o dată dovadă de slăbiciune. PSD și PNL sau oricum s-ornumi aceste partide nu pot reprezenta alternativa la actualamajoritate guvernamentală, pentru că sunt conduși de oameniiresponsabili și populiști, care, în loc să-și pună mintea lacontribuție și să vină cu soluții proprii, se inspiră de la alțiisau de-a dreptul plagiază, așa cum clar s-a întâmplat cu CodulMuncii”, scrie Udrea.

Reprezentanții PSD și PNL au susținut, miercuri seară, în plenulParlamentului, necesitatea adoptării unei declarații de protest aLegislativului român față de mesajul transmis de Viktor Orban.Demersul opoziției a dus la blocarea lucrărilor Parlamentuluipentru aproximativ trei ore, chiar înaintea votului asupra moțiuniide cenzură.

Cristian Fierbințeanu,[email protected]

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Rețete inedite de varză murată. Cum procedează alte țări din Europa: ar trebui să le...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
Șoc total pentru cei cu mașini DIESEL! Vestea venită acum este absolut incredibilă. E record...
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021