Udrea: Schimbarea miniștrilor PDL, cel mai mare act de curaj al clasei politice în ultimii 23 de ani

Udrea: Schimbarea miniștrilor PDL, cel mai mare act de curaj al clasei politice în ultimii 23 de ani
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 24/04/2012, 14:33

Elena Udrea consideră că schimbarea premierului și a miniștrilor PDL este cel mai mare act de curaj al clasei politice în ultimii 23 de ani, precizând că nu a fost ușor să fie luată această decizie, dar că nominalizările făcute de partid reprezintă noua generația de politicieni propusă de PDL, potrivit Mediafax.

„PDL a dovedit în ultimele două zile de ce este cel mai important partid din România, de ce doar el este capabil să producă adevărata reformă. În istoria noastră post-decembristă, niciodată un alt partid nu s-a arătat dispus să schimbe Premierul în funcție și întreaga garnitură de miniștri. Un gest politic unic și dovada cea mai puternică a faptului că PDL este singura forță politică majoră responsabilă din România”, a scris Udrea, marți seară, pe contul său de Facebook.

În opinia sa, prin deciziile succesive de luni și marți, PDL a făcut un pas major spre recredibilizare, atât a Guvernului, cât și a partidului.

„Am arătat, mai presus de toate, că nu ne agățăm de putere, că suntem responsabili și, într-o foarte mare măsură, că am înțeles mesajul românilor nemulțumiți de situația economică și socială. Le-am arătat tuturor care este diferența între noi și USL, al cărui singur scop este să ajungă la putere, indiferent de ce se întâmplă cu țara”, adaugă Udrea.

Ea consideră că decizia de a schimba toți miniștrii PDL prezenți în cabinetul demisionar Boc reprezintă „un act de curaj politic fără precedent”.

„Nu a fost ușor să luăm o asemenea decizie, dar am știut cu toții că este hotărârea cea mai bună. Guvernul și partidul au nevoie de un nou început. Un restart aproape total. Fără îndoială că PSD sau PNL n-ar fi fost în stare de așa ceva. Iată diferența dintre noi și ei”, mai scrie vicepreședintele PDL.

Ea susține că cei care îi înlocuiesc pe foștii miniștri sunt „oameni tineri, bine pregătiți, specialiști în domeniile pe care le vor gestiona”.

„Ei sunt noua generație de politicieni propusă de PDL, ei sunt cei care, cu imaginea curată și competența profesională de care vor da dovadă, vor reuși să readucă Guvernul la cote înalte de încredere. În ei ne punem speranțele ca noul Executiv să fie mai bun decât Cabinetul Boc. Și au toate șansele să reușească, iar partidul îi va sprijini”, precizează Udrea.

Elena Udrea mai scrie că, în mare măsură, sarcina lor va fi mai ușoară și pentru că Guvernul demisionar a luat măsurile corecte.

„Practic, noi am preluat asupra noastră tot deficitul de imagine, toate măsurile de austeritate, cu care noul Cabinet nu trebuie să se mai lupte. Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu are trei sarcini majore: să facă tot posibilul pentru a crește nivelul de trai al populației, să redea încrederea românilor în capacitatea instituțiilor statului de a lucra în folosul lor și să continue reformele de care țara are atât de mare nevoie. Pornesc pe un drum bătătorit, mai facil decât al nostru, dar nu ușor. Și ei se vor lovi de o populație nemulțumită în general de activitatea clasei politice. Și ei vor trebui să lupte cu o parte a mass-media bine antrenată și rău-intenționată, care se află într-un război de uzură cu instituțiile statului”, adaugă vicepreședintele PDL.

„Noi, cei care am părăsit Guvernul, nu vom intra în vacanță. Ne vom dedica toată energia și priceperea pentru a ajuta partidul să crească în sondaje. Vom lăsa în spate munca de la ministere și vom lucra pentru partid, majoritatea având și funcții de decizie. Adevărul este că, mult timp, ne-am preocupat mai degrabă de guvernare decât de activitățile specifice unei organizații politice. Iar asta s-a văzut. Din momentul votării Guvernului, care sper să fie săptămâna aceasta, vom face tot posibilul pentru a-i recâștiga pe români de partea PDL”, încheie Elena Udrea.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘOFER de AMBULANȚĂ, găsit MORT într-o MAȘINĂ, la CERCHEZU
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Tragedie imensă în lumea medicală! A murit un celebru doctor din România
Irina Tănase este devastată. Șocul momentului în România. A recurs la un gest disperat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...