Udrea și-a început campania pentru Primăria Capitalei: „Bucureștiul poate redeveni micul Paris”. Blaga: „Elena are o șansă, chiar dacă Oprescu e un contracandidat serios”

Udrea și-a început campania pentru Primăria Capitalei: „Bucureștiul poate redeveni micul Paris. Blaga: „Elena are o șansă, chiar dacă Oprescu e un contracandidat serios
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 25/04/2012, 07:02

Plecând de la vizita pe care a făcut-o recent la Budapesta, ea aajuns să-și imagineze cum Bucureștii pot redeveni … Micul Paris:”Am vizitat puțin și Budapesta. Am văzut un oraș frumos, cu multeclădiri de epocă, cu atmosferă de capitală europeană și plin deturiști. M-am gândit imediat la București, la potențialul turistical capitalei noastre – care nu este cu nimic mai prejos decât alBudepestei – , potențial care nu este din păcate suficientexploatat. Bucureștiul poate redeveni Micul Paris și poate atragezeci-sute de mii de turiști”.

Udrea spune mai departe, pe blog, că pentru a reuși acest lucrutrebuie rezolvate „câteva probleme presante”. Prima pe care opunctează este acordarea certificatelor de urbanism: „Bucureștiuleste un oraș în care s-a construit mult în ultimii ani, de cele maimulte ori haotic. Cu siguranță, multe dintre aprobările deconstrucții, mai ales în zonele centrale și vechi ale orașului nuar fi trebuit niciodată date. Actuala lege a urbanismului nulimitează, deși ar trebui, numărul de etaje al unei clădiri. Netrezim cu adevărate clădiri-patrimoniu care rămân pentru totdeaunaîn umbră din cauza unor blocuri de birouri mamut. Strâns legat deacest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel încât să sepăstreze specificul perioadei. Chiar așa, cam când credeți că sevor termina lucrările din centrul vechi al Bucureștiului?”.

Udrea se plânge apoi de problema câinilor vagabonzi: „Trebuie săînțelegem ce mesaj trimitem către potențialii turiști când încentrul Bucureștiului se plimbă în voie haite de câini”. Apoi,vorbește despre străzile Capitalei: „În general, Capitala trebuiesă fie mai primitoare cu turiștii. Iar asta înseamnă străzi maicurate, înseamnă că atunci când turistul ajunge în Piața Romană,spre exemplu, să poată vedea cerul, nu doar cablurile agățate destâlpi”. Udrea a mai subliniat că turiștii trebuie atrași și prinprețuri mai mici la cazare. „Niciuna dintre aceste probleme nu suntinsurmontabile. Depinde de noi să le rezolvăm și să redăm orașuluistrălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta suntsigură; totul este să se vrea”, se încheie postarea Elenei Udrea,fără ca aceasta să menționeze și dacă dorește să se implice înadministrarea Capitalei de pe poziția de primar general.

Felicitată de Negoiță, încurajată de Blaga șiVideanu

Din momentul în care s-ainstalat interimar în fruntea organizației PDLBucurești, liderii democrat-liberali i-auprevăzut o carieră și la conducerea Primăriei Capitalei.Vicepreședintele PDL, Liviu Negoiță, a declarat, ieri, că el arecomandat-o pentru funcția de președinte interimar pentru că este”o persoană dinamică și apropiată de colegi”, încercând să respingăastfel speculațiile privind eventuale disensiuni între el și Udrea.La rândul său, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declaratcă Elena Udrea are „o șansă” în privința candidaturii pentruPrimăria Capitalei, deși actualul primar general Sorin Oprescu este”un contracandidat serios pentru oricine”. La același post deteleviziune, liderul PDL Adriean Videanu a declarat că Elena Udrease bucură de popularitate la nivelulCapitalei.

Citește și:

ElenaUdrea a primit de la partid o trambulină să sară la PrimăriaCapitalei. Vanghelie, contracandidatul care încă nu este, simtefiori. De plăcere

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Atenţie maximă la Paracetamol! Nu îl combina niciodată cu asta. Te poate băga în spital
Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...