Udrea și-a început campania pentru Primăria Capitalei: „Bucureștiul poate redeveni micul Paris”. Blaga: „Elena are o șansă, chiar dacă Oprescu e un contracandidat serios”

Redactor:
Raluca Dumitriu
Udrea și-a început campania pentru Primăria Capitalei: „Bucureștiul poate redeveni micul Paris”. Blaga: „Elena are o șansă, chiar dacă Oprescu e un contracandidat serios”
Plecând de la vizita pe care a făcut-o recent la Budapesta, ea a ajuns să-și imagineze cum Bucureștii pot redeveni ... Micul Paris: "Am vizitat puțin și Budapesta. Am văzut un oraș frumos, cu multe clădiri de epocă, cu atmosferă de capitală europeană și plin de turiști. M-am gândit imediat la București, la potențialul turistic al capitalei noastre"

Plecând de la vizita pe care a făcut-o recent la Budapesta, ea aajuns să-și imagineze cum Bucureștii pot redeveni … Micul Paris:”Am vizitat puțin și Budapesta. Am văzut un oraș frumos, cu multeclădiri de epocă, cu atmosferă de capitală europeană și plin deturiști. M-am gândit imediat la București, la potențialul turistical capitalei noastre – care nu este cu nimic mai prejos decât alBudepestei – , potențial care nu este din păcate suficientexploatat. Bucureștiul poate redeveni Micul Paris și poate atragezeci-sute de mii de turiști”.

Udrea spune mai departe, pe blog, că pentru a reuși acest lucrutrebuie rezolvate „câteva probleme presante”. Prima pe care opunctează este acordarea certificatelor de urbanism: „Bucureștiuleste un oraș în care s-a construit mult în ultimii ani, de cele maimulte ori haotic. Cu siguranță, multe dintre aprobările deconstrucții, mai ales în zonele centrale și vechi ale orașului nuar fi trebuit niciodată date. Actuala lege a urbanismului nulimitează, deși ar trebui, numărul de etaje al unei clădiri. Netrezim cu adevărate clădiri-patrimoniu care rămân pentru totdeaunaîn umbră din cauza unor blocuri de birouri mamut. Strâns legat deacest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel încât să sepăstreze specificul perioadei. Chiar așa, cam când credeți că sevor termina lucrările din centrul vechi al Bucureștiului?”.

Udrea se plânge apoi de problema câinilor vagabonzi: „Trebuie săînțelegem ce mesaj trimitem către potențialii turiști când încentrul Bucureștiului se plimbă în voie haite de câini”. Apoi,vorbește despre străzile Capitalei: „În general, Capitala trebuiesă fie mai primitoare cu turiștii. Iar asta înseamnă străzi maicurate, înseamnă că atunci când turistul ajunge în Piața Romană,spre exemplu, să poată vedea cerul, nu doar cablurile agățate destâlpi”. Udrea a mai subliniat că turiștii trebuie atrași și prinprețuri mai mici la cazare. „Niciuna dintre aceste probleme nu suntinsurmontabile. Depinde de noi să le rezolvăm și să redăm orașuluistrălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta suntsigură; totul este să se vrea”, se încheie postarea Elenei Udrea,fără ca aceasta să menționeze și dacă dorește să se implice înadministrarea Capitalei de pe poziția de primar general.

Felicitată de Negoiță, încurajată de Blaga șiVideanu

Din momentul în care s-ainstalat interimar în fruntea organizației PDLBucurești, liderii democrat-liberali i-auprevăzut o carieră și la conducerea Primăriei Capitalei.Vicepreședintele PDL, Liviu Negoiță, a declarat, ieri, că el arecomandat-o pentru funcția de președinte interimar pentru că este”o persoană dinamică și apropiată de colegi”, încercând să respingăastfel speculațiile privind eventuale disensiuni între el și Udrea.La rândul său, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declaratcă Elena Udrea are „o șansă” în privința candidaturii pentruPrimăria Capitalei, deși actualul primar general Sorin Oprescu este”un contracandidat serios pentru oricine”. La același post deteleviziune, liderul PDL Adriean Videanu a declarat că Elena Udrease bucură de popularitate la nivelulCapitalei.

Citește și:

ElenaUdrea a primit de la partid o trambulină să sară la PrimăriaCapitalei. Vanghelie, contracandidatul care încă nu este, simtefiori. De plăcere

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide