• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Uioreanu (PNL) propune înființarea „Registrului Emil Boc”, al promisiunilor mincinoase

Uioreanu (PNL) propune înființarea „Registrului Emil Boc”, al promisiunilor mincinoase
Deputatul PNL Horea Uioreanu a spus că premierul Emil Boc a devenit "un adevărat Pinocchio, mincinosul de serviciu al politicii românești" și a propus înființarea unui "Registru Emil Boc", care să conțină promisiunile mincinoase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul PNL Horea Uioreanu a spus că premierul Emil Boc adevenit „un adevărat Pinocchio, mincinosul de serviciu al politiciiromânești” și a propus înființarea unui „Registru Emil Boc”, caresă conțină promisiunile mincinoase, transmite corespondentulMEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al lui Horea Uioreanu transmis, duminică,Emil Boc a ridicat la rang de sport național „aruncarea cupromisiunea” sau „săritura cu promisiunea”.

„Registrul Promisiunilor Electorale nu a devenit realitate lamomentul 2004, așa cum anunța atunci deputatul Emil Boc, dar șipentru că Emil Boc a ridicat la rang de sport internațional«aruncarea cu promisiunea» sau «săritura cu promisiunea», propunca, în perspectiva alegerilor viitoare, să înființăm «RegistrulEmil Boc». Acesta va fi un registru al promisiunilor mincinoase,imposibil de îndeplinit, și un model al practicilor care nu trebuieurmate de politicienii care se respectă. Un registru în care«Bocul» va fi unitatea de măsură”, a arătat Uioreanu.

Deputatul liberal a explicat că, premierul Emil Boc, președinte alPDL, aniversează duminică „prima mare promisiune electoralădevenită rapid minciună gogonată”.

„Concret, pe 16 ianuarie 2004, deputatul PD de Cluj Emil Boc anunțao premieră mondială. Vocalul «etalon al politicii românești»susținea că va propune înființarea, în fiecare județ, a unuiRegistru al Promisiunilor politicienilor care candidează la ofuncție din admistrația locală sau pentru Parlament. În acelRegistru, păstrat la Consiliul Județean, urmau să fie înscrise șiarhivate toate angajamentele electorale asumate de candidați încursul campaniei electorale, pe baza unor declarații scrise date defiecare dintre aceștia sub semnătură”, a precizat HoreaUioreanu.

Deputatul liberal a subliniat că Boc mai declara în 2004 că, prinintroducerea acestui Registru, „cetățenii vor avea posibilitatea dea urmări modul în care aleșii își onorează promisiunile”, iar pe dealtă parte, aleșii „nu se vor mai confrunta cu pierderile subite dememorie care i-au caracterizat, cel puțin în ultimii 14 ani”.

„Boc susținea că existența acestui Registru i-ar împiedica pepoliticieni să facă promisiuni fără acoperire, pentru a nu seexpune riscului de a fi criticați, ridiculizați chiar. Încomunicatul remis presei pe 16 ianuarie 2004, Emil Boc își luaangajamentul să susțină legiferarea inițiativei sale în cadruldezbaterilor asupra legilor electorale pentru alegerile locale șigenerale din anul 2004. Din păcate, urmărind transcrierea ședinteiîn care s-au votat modificările aduse Legii electorale, Emil Boc nua suflat nicio vorbă despre anunțatul Registru al Promisiunilorelectorale. A fost primul semn că Emil Boc va deveni un adevaratPinocchio, mincinosul de serviciu al politicii românești”, a maispus Horea Uioreanu.

Departamentul Corespondenți,[email protected]

Inchide