Un deputat USR face acuzații: PSD sabotează inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Redactor:
Alexandru Costea
Un deputat USR face acuzații: PSD sabotează inițiativa „Fără penali în funcții publice”
Deputatul USR Stelian Ion a acuzat PSD, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, de preluarea textului din inițiativa „Fără penali în funcții publice". Acesta a reclamat faptul că inițiativa a fost „sabotată" prin adăugarea mențiunii că cei care conduc autoritățile centrale sunt aleși, nu numiți.

„Sunt printre redactorii și inițiatorii acelui text «Fără penali în funcții publice», alături de colegul Silviu Dehelean și de alți colegi din USR. Textul inițiativei a trecut în această variantă de filtrul CCR. Am observat că dvs colegii din PSD ați depus un proiect asemănător dar ați adăugat ceva în plus. Acea funcție copy-paste nu a funcționat corespunzător. Ați adăugat alegerea în organele autorităților publice centrale. Eu și colegii mei am lucrat la acest text și a fost preluată munca și s-a adăugat un cuvânt care CCR va invalida acel proiect de revizuire a Constituției, «Fără penali în funcții publice». Eu nu știu dacă ați făcut-o intenționat sau dintr-o eroare. În funcțiile autorităților publice centrale, acești cunducători nu sunt aleși, ei sunt numiți. Cred că este o încercare de sabotare a inițiativei «Fără penali în funcții publice» sau e o gravă eroare. Să mergem pe varianta care a trecut deja de filtrul CCR”, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, Stelian Ion, deputat USR.

Ca răspuns, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a spus că până pe 1 septembrie este timp pentru a obține răspunsuri de la instituțiile abilitate.

„Dreptul la inițiativă îl are oricare dintre noi. Inițiativa la care ați făcut referire este de modificare a Constituției. Ele o să intre în Biroul PErmanent, vor fi repartizate în primul rând la Consiliul Legislativ și își va spuen punctul de vedere iar în 10 zile va ajunge la Curte. Mă bucur că au fost atât inițiativa PSD-ALDE cât și inițiativa dvs au fost depuse ca să prindem și ultimul Birou Permanent ca să declanțăm această procedură. Nimeni nu îngrădește alt proiect, pentru că în această lună va merge la CCR. Proiectul dvs nu intră astăzi, nici acest proiect nu intră astăzi, deci până pe 1 septembrie avem toate răspunsurile. Nu poți să nu depun un priect legislativ pentru că dvs aveți deja răspuns de la CCR. Dacă invocăm CCR numai când ne convine, nu e nicio problemă. Lăsați-ne dreptul de a avea inițiative și de a fi egali cu toată lumea”, a afirmat deputatul PSD Marcel Ciolacu.

PSD-ALDE au depus, la Camera Deputaților, proiectul pentru revizuirea Constituției, care prevede interdicția de a deține funcții publice a persoanelor condamnate la închisoare, dar și extinderea dreptului de a sesiza CCR în privința ordonanțelor de urgență.

Anterior și opoziția a depus la Parlament un proiect, inițiat de PNL și semnat de USR, pentru un proiect pentru revizuirea Constituției prin care condamnații definitiv la pedepse privative de libertate sunt excluși de la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare, iar amnistia și grațierea pentru fapte de corupție este interzisă.

Foto: Hepta

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide