Un fost primar al New Yorkului ar putea intra în cursa pentru a deveni candidatul democraților la președinția SUA

Redactor:
Mircea Olteanu
Un fost primar al New Yorkului ar putea intra în cursa pentru a deveni candidatul democraților la președinția SUA
Michael Bloomberg, fost primar al New Yorkului, se pregătește să intre în cursa pentru a obține poziția de candidat al Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, informează cotidianul The New York Times, citând persoane familiare cu planurile politicianului.

Fostul primar se pregătește în mod activ pentru participarea la alegerile primare din cadrul Partidului Democrat și s-ar putea depune actele de înscriere chiar săptămâna aceasta, însă un consilier al acestuia a indicat că politicianul nu a luat încă o decizie finală în această privință.

Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, a renunțat să participe la alegerile primare pentru scrutinul prezidențial din 2020 din cauză că, inițial, cursa părea dominată de fostul vicepreședinte Joseph Biden, însă între timp a devenit tot mai sceptic în legăturile cu șansele lui Biden de a câștiga nominalizarea Partidului Democrat. Mai mult, fostul primar consideră că principalii favoriți din aripa liberală, senatorii Elizabeth Warren și Bernie Sanders, nu ar fi niște candidați destul de puternici pentru a-l învinge pe actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, în 2020.

 

Inchide