Un senator anunță: ALDE nu va vota moțiunea de cenzură. Partidul nu a stabilit o strategie la vot

Redactor:
Alexandru Costea
Un senator anunță: ALDE nu va vota moțiunea de cenzură. Partidul nu a stabilit o strategie la vot
Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, pentru Mediafax, că partidul din care face parte nu va vota moțiunea de cenzură a opoziției, precizând că nu există încă o strategie la vot a parlamentarilor formațiunii la votul de martea viitoare în plenul reunit.

„Nu vom vota moțiunea de cenzură. Să vedem dacă (partidele din Opoziție – n.red.) obțin susținerea necesară”, a declarat, pentru Mediafax, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir a afirmat că nu există o strategie momentan în interiorul ALDE privind abordarea parlamentarilor în momentul procedurii de vot la moțiunea de cenzură.

Pentru ca moțiunea de cenzură a opoziției să treacă sunt necesare 233 de voturi ale parlamentarilor. PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR au anunțat că vor susține demersul, însă liderul deputaților liberali Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că moțiunea nu are în prezent voturile necesare.

Viorica Dăncilă a anunțat, după întâlnirea de marți cu grupurile parlamentare ale PSD că aceștia nu vor vota moțiunea de cenzură, însă vor asigura cvorumul.

Potrivit procedurii parlamentare, o moțiune de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor și se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moțiune de cenzură are nevoie de votul majorității deputaților și senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moțiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Moțiunea PNL, sub numele „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!” va fi dezbătută și votată, marți, 18 iunie, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Foto: Mediafax Foto

 

Inchide