USL A MURIT în 16 județe. PSD trebuie să retragă afișele și bannerele cu mesajul „USL trăiește”

USL A MURIT în 16 județe. PSD trebuie să retragă afișele și bannerele cu mesajul USL trăiește
Publicat: 12/05/2014, 17:23
Actualizat: 08/08/2015, 00:42

USL nu mai trăiește oficial în 16 județe, Biroul Electoral Central tranșând războiul electoral PSD – PNL pentru folosirea mesajului „USL trăiește” în campania pentru europarlamentare. Astfel în 16 județe, plus Sectorul 5, Alianței PSD-PC-UNPR i s-a interzis folosirea bannerelor și afișelor cu mesajul „USL trăiește”. Liberalii au depus sesizări în toate județele, ele urmând să fie soluționate de BEC.

Inițial, Alianța PSD-PC-UNPR primise undă verde din partea mai multor Birouri Electorale Județene să folosească mesajul „USL trăiește” în campania pentru europarlamentare. PNL a contestat deciziile nefavorabile ale BEJ-urilor la Biroul Electoral Central, care a interzis prin mai multe decizii definitive și obligatorii folosirea acestui mesaj în campania pentru europarlamentare.

Arad, Alba, Argeș, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Hunedoara și Sectorul 5 sunt județele în care Alianța PSD – PC – UNPR nu mai are dreptul să folosească mesajul „USL trăiește”. Liberalii au depus contestații în toate județele împotriva Alianței PSD – PC – UNPR, dar BEC nu a soluționat toate contestațiile până în acest moment.

Deciziile BEC constată faptul că folosirea de către alianța PSD-UNPR-PC a acronimului „USL” pe materialele de propagandă electorală încalcă legislația electorală privitoare la o campanie corectă, solicitând primarilor din județele în cauză să îndepărteze materialele electorale pe care apare acronimul USL.

Gorghiu: Primarii și poliția locală trebuie să dea jos bannerele și afișele cu „USL trăiește”

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, susține că decizia BEC este definitivă și obligatorie pentru înlăturarea „tuturor materialelor de campanie care conțin acele mincinoase, ilegale, imorale mesajul privind > și alte basme ispiresciene folosite de PSD”.

Ea a făcut apel la reprezentanții PSD, PC și UNPR să dea jos acele afișe și bannere care au mesajul „USL trăiește”.

„Avem și varianta de back-up, dacă primarii, poliția locală din județele acestea nu se vor deranja să dea jos aceste materiale, vom face apel la sesizări să respecte aceste decizii obligatorii. Așteptăm să se dea decizia și în celelalte județe. Este exclus ca BEC să accepte aceste mesaje în alte județe, toate deciziile au fost de îndepărtare a materialelor. Nu există niciun fel de surpriză”, a declarat pentru gândul Gorghiu.

Ea a explicat că singurul județ în care formula „USL trăiește” poate fi folosită este Dolj, deoarece organizația județeană a PNL nu a contestat decizia BEJ care permitea folosirea mesajului în campania pentru europarlamentare.

„Au împânzit țara cu materiale care nu respectă legea, sunt obligați acum la jumătatea campaniei să le dea jos, sunt curioasă din ce Dumnezeului bani vor avea să facă alte bannere. Mie mi se pare ireal că un partid din România are în vistierie atâția bani, când vistieria Guvernului și a țării este goală. Este o suspiciune pe care o am pe baza mesajelor oamenilor, și în București se poate observa că este plin Bucureștiul de afișajul PSD-ului, de bannere, de prisme, Ponta este peste tot, nu traversezi o trecere de pietoni, fără să-l vezi pe Ponta stânga, dreapta, față și spate”, a adăugat deputata PNL.

Ea i-a ironizat pe cei de la PSD, spunând că pot înlocui mesajul „USL trăiește” cu poze în care apar premierul Ponta și vicepremierul Dragnea într-o bărcuță.

Ivan (PSD): Vom transmite același mesaj cu alte cuvinte

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a declarat pentru gândul că decizia BEC nu „le încurcă social-democraților campania pentru europarlamentare”.

„În continuare vom contesta decizia BEC dacă vom avea această cale și vom veni cu argumentele noastre, dacă nu vom vedea cu ce alt mesaj vom putea înlocui mesajul USL trăiește pentru a exprima același lucru, faptul că toate promisiunile și întregul program cu care am câștigat alegerile din 2012 sunt în continuare în vigoare, sunt valabile, și ne luptăm să le ducem la îndeplinire noi cei care am rămas la guvernare. Dacă va fi nevoie să schimbăm mesajul cu siguranță vom găsi o variantă. Vom transmite același mesaj cu alte cuvinte”, a spus pentru gândul Ivan.

Singurul județ care a refuzat „USL trăiește”

Singura organizație din Alianța PSD-PC-UNPR care a refuzat să respecte ordinul venit de la centru privind folosirea mesajului „USL trăiește” la europarlamentare a fost filiala PSD Brăila.

Președintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a precizat că acest mesaj „nu prinde în județ”.

„Nu vom folosi mesajul > în campania electorală din Brăila. Probabil ne-au venit de la centru bannerele cu mesajele cu USL trăiește, dar asta nu înseamnă că dacă ne-au venit trebuie să le și punem. Le dăm colegilor care au nevoie de ele, probabil le-am și dat, poate în județul lor se potrivește asta cu USL trăiește. Fiecare face cum crede că e mai bine să facă această campanie. La noi nu prinde acest mesaj, colegii mei de partid, aceasta am considerat că este forma care ne-ar ajuta cel mai mult”, a explicat pentru gândul președintele CJ Brăila.

Social-democratul refuză să pună mesajul pe bannerele de campanie, deși în toata țara Alianța PSD – PC – UNPR a făcut din sintagma „USL trăiește” una din temele preferate de campanie electorală.

„Noi considerăm că trebuie să facem o campanie cu aliații care ne sunt astăzi în guvernare, care au declarat că susțin lista noastră conform listei întocmită de alianță. PNL este pe un drum paralel sau care nu are legătură cu al nostru, manifestările lor publice sunt acelea pe care le știți și dumneavoastră, acestea sunt motivele pentru care nu punem mesajul USL Trăiește”, își reafirmă poziția Bunea Stancu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?