USR: Opoziția va depune, la Senat, o moțiune simplă împotriva lui Meleșcanu

Redactor:
Alexandru Costea
USR: Opoziția va depune, la Senat, o moțiune simplă împotriva lui Meleșcanu
Opoziția va depune, săptămâna aceasta la Senat, o moțiune simplă la adresa ministrului de Externe Teodor Meleșcanu pentru situația votului din diaspora la europarlamentare, unde mulți români nu au reușit să voteze, a anunțat senatorul USR Radu Mihail.

„Teodor Meleșcanu, Viorica Dăncilă, ei sunt principalii responsabili (pentru votul din diaspora – n.r.). Acest Guvern trebuie să plece. Vom avea o moțiune simplă lansată de către opoziție pentru că trebuie să-i cerem explicații lui Teodor Meleșcanu, pentru pestația sa absolut de neacceptat la aceste alegeri. Responsabilitatea a fost politică, se puteau face lucruri, se putea evita chinul la care au fost supuși românii de afară”, a declarat Radu Mihail într-o conferință de presă la sediul Alianței USR-PLUS.

Moțiunea simplă ar urma să fie înregistrată, luni, la conducerea Senatului.

Demersul Opoziției vine și după ce președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru modul în care au fost organizate alegerile pentru Parlamentul European în diaspora.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfășurării votului defectuos în diaspora și în unele zone din țară până când nu are realizată o analiză temeinică.

La rândul său, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că „pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate.

Mii de oameni nu au reușit să își exercite dreptul duminică, 26 mai, în mai multe state, după ce au stat ore în șir la cozi în fața consulatelor.

Foto: Hepta

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide