Vicepreședintele CJ Buzău, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat

Redactor:
Corespondenti
Vicepreședintele CJ Buzău, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat
Vicepreședintele CJ Buzău, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat

Cristinel Romanescu a declarat marți că a decis să demisioneze, urmând să se dedice activității politice în cadrul PNL, el fiind alături de Cezar Preda copreședinte al filialei buzoiene a partidului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am luat decizia de a cere eliberarea din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău pentru a elimina orice suspiciune în legătură cu faptul că eu aș bătut palma cu PSD. Am vrut mai demult să fac acest pas, însă la insistențele colegilor de partid am rămas pentru încă o vreme în funcție. Acum, am luat o decizie finală și urmează să-i anunț pe cei care m-au susținut. Vreau să mă dedic în continuare activității politice, cred în noua construcție a PNL și doresc să fac tot ce pot pentru ca partidul să câștige alegerile”, a declarat, marți, Cristinel Romanescu.

Liberalul a adăugat că de acum înainte se va ocupa de organizarea alegerilor viitoare.

„Eu nu rămân în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, chiar mi-am exprimat dorința de a fi eliberat din această funcție. La momentul acesta, cred că demisia mea este la secretariat sau probabil că se înregistrează. Am vrut să arăt în primul rând că nu m-am agățat și nu mă voi agăța niciodată de un scaun sau o funcție, neapărat. Politic vorbind, pentru a putea detensiona tot ceea ce există în interiorul PNL Buzău și din dorința mea de a putea să facem unificarea respectivă și să ne pregătim de alegerile care la anul bat la ușă și e bine să ne constituim și să ne organizăm așa cum trebuie. Probabil că acum voi avea mai mult timp de filială și să ne ocupăm cu toții de viitoarele alegeri”, a spus Romanescu.

Romanescu nu va mai fi vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău, însă va rămâne consilier județean al PNL, dar și copreședinte al PNL Buzău.

Luni după-amiază, la Buzău, a fost prezent secretarul general al PNL, Marian Petrache, care, potrivit unor surse politice, le-ar fi cerut liberalilor, inclusiv lui Romanescu, să renunțe la funcțiile publice pentru a demonstra că nu au pactizat cu PSD, acuzații de acest gen fiind lansate în mod repetat, în ultima vreme, de către deputatul PNL Cezar Preda.

Conform surselor citate, cererea lui Petrache ar fi fost primită cu ostilitate de către liberalii tradiționali, prezenți la ședința de la care au lipsit liberalii care provin din fostul PDL. Ulterior, Romanescu a decis să-și dea demisia, precizând însă că gestul său nu este determinat neapărat de vizita la Buzău a lui Petrache.

„Dacă în funcția pe care am ocupat-o în fruntea Consiliului Județean stă unitatea noului PNL, prefer să-mi dau demisia, fără să am regrete și le transmit tuturor că niciodată nu voi bate palma cu PSD”.

În timpul ultimelor sale conferințe de presă, deputatul Cezar Preda, care este copreședinte al PNL Buzău alături de Cristinel Romanescu, a declarat că acesta ar fi pactizat cu PSD și ar sta în funcția de vicepreședinte al CJ Buzău cu acordul social-democraților. Preda a spus, în nenumărate rânduri, că el este singurul care face opoziție la Buzău, în timp ce liberalii care provin din fostul PNL au legături și înțelegeri, fiind menținuți în funcții de către PSD.

La Buzău, liberalii care provin din fostul PNL și foștii democrat-liberali nu reușesc să se înțeleagă, ei acționând ca și cum ar face parte din partide diferite. Consilierii PNL votează diferit la ședințele de consiliu, în timp ce întrunirile de partid și conferințele de presă sunt organizate separat.

Mai mult, Cezar Preda a declarat, într-o conferință de presă, că, personal, nu va putea sta la aceeași masă cu Cristinel Romanescu întrucât, alături de ceilalți vechi liberali, acesta ar fi solicitat în scris conducerii centrale a PNL excluderea sa din partid.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide