Victor Ciorbea, ales președinte al PNȚCD. Moțiunea lui pentru șefia PNȚCD propune ca formă de guvernământ monarhia constituțională

Redactor:
Gândul
Victor Ciorbea, ales președinte al PNȚCD. Moțiunea lui pentru șefia PNȚCD propune ca formă de guvernământ monarhia constituțională
Victor Ciorbea, candidat la șefia PNȚCD, a declarat, sâmbătă, la prezentarea moțiunii sale membrilor congresului extraordinar, că în anul 2011 acest partid ia inițiativa formării unei largi coaliții politice "Calea Dreaptă", care își propune, printre altele, revenirea la monarhia constituțională.

Moțiunea cu care Victor Ciorbea a candidat la șefia PNȚCD, lacongresul extraordinar organizat sâmbătă la Palatul Parlamentului,a fost adoptată, cu 529 de voturi „pentru” și patru împotrivă, alte34 de buletine de vot fiind anulate.

Delegații au votat totodată echipa de conducere propusă deCiorbea.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte a candidat Andrei Dimitru,pentru cea de secretar general Mihai Grigoriu, iar pentru funcțiilede vicepreședinți au candidat 36 de membri PNȚCD, printre care șiRadu Sârbu.

Moțiunea prezentată de Victor Ciorbea, unicul candidat lafuncția de președinte al PNȚCD la acest congres extraordinar, seintitulează „Calea Dreaptă – Național-Țărănismul Creștin Democrat,Civic și Monarhic, întemeiat pe Moralitate, Dreptate socială șiJustiție”. El a arătat că în anul 2011 acest partid ia inițiativaformării unei largi coaliții politice „Calea Dreaptă”, care îșipropune, printre altele, revenirea la monarhia constituțională.

„Partidul nostru va iniția o campanie de strângere de semnăturipentru un referendum pentru revenirea la monarhia constituțională,împreună cu asociațiile monarhiste”, a declarat Victor Ciorbea,într-o conferință de presă. El a arătat că dorește ca demersulțărăniștilor să fie sprijinit de o platformă civică largă.

El a spus că în acest sens se dorește organizarea unuireferendum prin care să se decidă schimbarea formei deguvernământ.

Candidatul a arătat că unul dintre pilonii fundamentali pentru”calea dreaptă” va fi și refacerea societății civile, având latemelie „moralitatea socială și justiția”.

Victor Ciorbea a mai spus că această coaliție își propune săofere o alternativă celor nemulțumiți de PDL, USL sau UDMR.

„România se confruntă în ultima perioadă, mai mult ca oricând,cu o gravă criză morală și politică ce adâncește haosul moral,instituțional și administrativ”, a arătat Ciorbea, el apreciind căacest lucru este cauzat de absența, de 11 ani, a PNȚCD din politicaactivă, din viața parlamentară și guvernamentală.

Candidatul la președinția PNȚCD a susținut că acest congresextraordinar al partidului este unul al „reunificării tuturorțărăniștilor”. „Vom dispărea dacă nu realizăm unireanațional-țărăniștilor creștin-democrați!”, le-a spus el delegațilorla congres.

Potrivit lui Ciorbea, reprezentanții PNȚCD au „pierdut” cinciluni în negocieri „epuizante și sterile” cu grupările Pavelescu șiMoescu. Acesta a mai spus că, în urma eșecului acestor negocieri lavârf, membri ai partidului s-au deplasat în ultimele săptămâni întoate județele țării, unde existau diverse facțiuni. Victor Ciorbeaa susținut că, în urma dialogului cu liderii județeni șiteritoriali ai acestor facțiuni, a reușit să determine prezența laacest congres a delegaților din aproximativ 90% din organizațiilepartidului, indiferent de apartenența la o facțiune sau alta. „Înrealitate, congresul nostru de astăzi reunește, practic, toțițărăniștii, din toate facțiunile, trecute și prezente, având astfelșansa de a ne regăsi într-un partid mare și puternic, de care țaranoastră are nevoie mai mult ca niciodată”, a mai spus Ciorbea.

Liderul țărănist Radu Sârbu a declarat, în intervenția sa, căaceastă formațiune politică va fi cel mai bine reprezentată deVictor Ciorbea, din poziția de președinte, dar și din cea deavocat.

„Noi va trebui să-l susținem pe Victor Ciorbea, atât politic,cât și moral, de așa manieră încât toată lumea să înțeleagă căPNȚCD este aici și nu în altă parte”, a menționat el.

Sârbu a arătat că structurile formațiunii politice suntdemoralizate în bună măsură, membrii sunt demobilizați, mulțidintre aceștia așteptând să se încheie procesele aflate pe rol.

„Imaginea pe care PNȚCD o transferă românilor e de partiddezbinat, care, la sub două procente, are trei conduceri și treipreședinți care se judecă între ei”, a spus el delegaților lacongres.

Acesta a opinat că partidul nu va putea avea succes electoralcâtă vreme nu se vor încheia disputele interne.

„Peste acest handicap nu putem trece. Revenirea PNȚCD nu se varealiza câtă vreme nu vom încheia diferendele interne, iar acestediferende nu se vor încheia amiabil”, a fost de părere RaduSârbu.

Referitor la facțiunile din PNȚCD și la liderii acestora, Sârbus-a declarat convins că acțiunile acestora sunt făcute cu reacredință. „Propunerile care li s-au făcut au fost extrem deconciliante. Am admis aproape tot și nu am obținut nimic”, aadăugat el.

Pe de altă parte, liderul țărănist a subliniat că, în pofidaaceastor circumstanțe juridice „nenorocite”, a încercat în timpulmandatului său să mențină structurile de partid active.

Ca și Radu Sârbu, Victor Ciorbea s-a referit în intervenția sala acțiunile care au împărțit partidul și la faptul că nenumărateleprocese dintre facțiunile din PNȚCD au afectat formațiuneapolitică.

El a arătat că orice alt congres organizat de o altă grupare ațărăniștilor nu poate fi decât o adunare de salariați, susținând cădelegații partidului sunt prezenți la congresul extraordinar desâmbătă.

„PNȚCD nu se rezumă la sediul din Rosetti și nici la ștampilă.Noi vom câștiga sediul din Rosetti și ștampila, pentru că lemerităm”, a mai spus candidatul.

Delegații la congresul extraordinar urmează să se pronunțe prinvot asupra moțiunii lui Victor Ciorbea.

De asemenea, delegații au adoptat o serie de modificări lastatut.

La acest congres extraordinar au fost prezent și Ion Diaconescu,președintele de onoare al partidului.

Aurelian Pavelescu și Eugen Moescu nu au participat la aceastăreuniune.

Eliana Rădulescu, [email protected]

Tags:
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce ar putea să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide