• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Victor Ponta a aflat în aer REZULTATUL LICITAȚIEI OLTCHIM. Avertismentul premierului pentru Dan Diaconescu: „Dacă cineva crede că se joacă cu așa ceva, SE VA ARDE foarte tare”

Reacție de ultimă oră - premierul în aer

Premierul Victor Ponta a aflat în aer, în timpul unui zbor cu elicopterul deasupra Brașovului, numele câștigătoruluI LICITAȚIEI OLTCHIM și, deși nu a spus cine este acest câștigător, a lansat un avertisment foarte dur la adresa lui Dan Diaconescu, pe care l-a sfătuit „să nu se joace, altfel o să se frigă foarte tare”.

„Nu există în acest moment un anunț oficial, dar pot să vă spun un singur lucru: oricine câștigă are între cinci și zece zile să depună prețul de 203 milioane de lei, după care să înceapă discuțiile privind datoriile (care totalizează aproximativ 700 de milioane de euro, n.red.). Eu am o singură speranță, în numele miilor de oameni, că nimeni nu își va bate joc de ei dintre cei care au fost la licitație și că nimeni nu ne înșală pe toți”, a declarat premierul, la Brașov, unde a fost invitat de lordul Canton Davis (ex-secretar de stat britanic și artizanul afacerii Eurocopter) să zboare cu primul elicopter reabilitat pentru Royal Navy la Eurocopter Brașov.

„Dacă ne-a înșelat cineva și a zis că are 203 milioane de lei de plătit, prețul, și după aceea încă câteva sute de miioane de investit, deci dacă ne-a înșelat, va răspunde în fața legii. Sper că cel care va fi declarat astăzi câștigător să știe că nu e vorba de o joacă. Aici e vorba de mii de oameni și de un complex industrial extrem de important pentru trei județe ale țării. Dacă cineva crede că se joacă cu așa ceva, se va arde foarte tare”, a mai afirmat premierul vineri după-masă, adăugând că nu pornește de la ideea că „a fost o înșelăciune”.

Totodată, întrebat de corespondentul gândul la Brașov dacă el crede cu adevărat că în spatele lui Dan Diaconescu s-ar afla Gazprom sau un alt investitor de această talie, premierul s-a eschivat cu un „hai, domnule, ce naiba, nu pot să comentez așa ceva!”.

Victor Ponta a participat la Brașov la o festivitate dedicată livrării primului elicopter reabilitat din lotul de 24 ce sunt reconstruite pentru marina britanică până la sfârșitul lui 2014, în baza unui contrat de aproximativ 300 de milioane de euro.

 

Inchide