Victor Ponta a plagiat „din greșeală”: „Sigur că m-am inspirat din aceste cărți, dar nu se poate vorbi de o intenție de a plagia”

Redactor:
Diana Marcu
Redactor:
Sorina Ionașc
Victor Ponta a plagiat „din greșeală”: „Sigur că m-am inspirat din aceste cărți, dar nu se poate vorbi de o intenție de a plagia”
VICTOR PONTA a răspuns acuzațiilor de PLAGIAT, declarând într-o conferință de presă că nu a fost vorba despre o intenție de a copia, fiind dispus să renunțe chiar și la titlul de doctor, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Victor Ponta a răspuns acuzațiilor de plagiat, declarând într-o conferință de presă că nu a fost vorba despre o intenție de a copia, fiind dispus să renunțe chiar și la titlul de doctor, în cazul în care va fi găsit vinovat. Deși a recunoscut că a folosit 30 de pagini din lucrarea profesorului Ion Diaconu, cel care a scris și prefața tezei de dctorat a premierului, Ponta a menționat că sursa este trecută în bibliografie.

„Sigur că m-am inspirat din aceste cărți, că la Drept nu ai cum să inventezi. Am plagiat cele 30 de pagini, din 410 pagini, e totuși o performanță. Este vorba despre lucrarea domnului Diaconu, cel de care sunt acuzat că l-am plagiat și acolo se face o descriere a statutului care fusese proaspăt aprobat atunci. Nu se poate vorbi despre intenția mea de a plagia ce au facut ei. Nu-mi aduce niciun beneficiu, nu predau la nicio facultate, nu iau niciun leu în plus. Sunt gata să răspund pentru faptul că am citat greșit, nu am niciun fel de problemă să recunosc. Atât timp cât sunt trecuți în carte autorii, nu poate fi vorba că am plagiat. Sunt gata să renunț și la titlul de doctor, dacă e cazul”, a declarat premierul, în conferința de presă.

Mai mult, Ponta susține că a aflat și cine este „sursa anonimă” care a contactat cele două publicații – Natura și Frankfurter Allgemeine Zeitung, aceasta fiind fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu. Actual consilier prezidențial, Funeriu a fost acuzat de premier că s-a dus personal în Germania pentru a vorbi cu reprezentanții celor două reviste, la ordinele președintelui.

„La Traian Băsescu știți cu ce se ocupă consilierii prezidențiali și știți foarte bine care este stilul domniei sale. Fiecare persoană este ori amenințată, ori șantajată, ori atacată, după care rămâne să-și dovedească nevinovăția. Domnul președinte folosește atacuri murdare, metode securiste, atacul, calomnia”, a mai spus Ponta, adăugând că „este greu să fii prim-ministru cu Traian Băsescu președinte”.

Revista „Nature” a publicat un articol în care susținea că premierul României este acuzat că a plagiat, prezentând un set de documente provenite de la o „sursă anonimă”. Potrivit publicației, mai mult de jumătate din lucrarea de doctorat de 432 de pagini a lui Victor Ponta ar conține texte copiate.

„Părți substanțiale ale textelor din cele trei lucrări par să fie identice sau aproape identice cu materiale scrise în limba română de specialiștii în drept Dumitru Diaconu și Vasile Crețu. De asemenea, textul se aseamănă cu traduceri în română ale unei lucrări în engleză publicată de specialistul Ion Diaconu. Indiciile privind plagiatul sunt mai mult decât evidente”, a scris revista Nature.

 

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
O nouă taxă pentru aceşti români. Pentru ce vor plăti zeci de lei în plus
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Titi Aur, mesaj emoționant după ce s-a vindecat de Covid-19. Care a fost cel mai...
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide