Victor Ponta, la „Interviurile Gândul”: „Nu sunt 100% sigur că PC va rămâne alături de USL după 2012. UDMR nu va fi la guvernare cu USL”

Redactor:
Cristian Andrei
Președintele PSD a declarat la „Interviurile Gândul" că nu este sigur 100% că PC va rămâne alături de USL după alegerile din 2012. În schimb, despre UDMR a precizat că nu va guverna alături de USL.

Președintele PSD a declarat astăzi la „Interviurile Gândul” că nu este sigur 100% că PC va rămâne alături de USL după alegerile din 2012. În schimb, despre UDMR a precizat că nu va guverna alături de USL.

Relațiile reci dintre conservatori și social-democrați sunt confirmate de președintele PSD Victor Ponta, care nu are încredere totală în conservatori. „Nu, nu sunt 100% că vor rămâne alături de noi după 2012. Tocmai de aceea PC nu mai sunt aliați și asta a fost o decizie de anul trecut, decizia mea de a nu mai avea o alianță formală cu PC după niște ani de alianțe, dar și de dezamăgiri”, a precizat Victor Ponta.

Liderul PSD a adăugat că nu crede că PC se va alia cu Traian Băsescu, dar nu poate uita anul 2004, când i-a trădat pe social-democrați pentru Alianța Dreptate și Adevăr. „Sigur, anul 2004 nu l-am uitat niciunul din PSD, dar nici nu cred că se vor duce alături de Băsescu. Au multe momente în care nu țin acest joc de echipa asta s-a întâmplat recent și cu candidatura la București și cu cea de la Iași. Sper totuși că au înțeles din acele lucruri și vor rămâne niște parteneri serioși în USL”, a punctat Ponta.

„USL va fi la guvernare, UDMR în Opoziție”

Acesta a exclus varianta unei guvernări USL – UDMR. „Nu se pune problema acum ca până la alegeri să facem o alianță cu UDMR, după alegeri nu se pune problema ca UDMR să vină la guvernare. Din moment ce USL va avea majoritate absolută nu cred că trebuie să mai luăm altă formațiune alături de noi”, a explicat liderul social-democraților.

El a menționat că UDMR trebuie să intre în Parlament și dacă acest lucru nu se va întâmpla „o să avem o mare problemă”. „Sunt convins că o minoritate de un milion și jumătate de oameni trebuie reprezentată în Parlament. Acest joc al lui Traian Băsescu cu Tokes este un joc nu doar împotriva maghiarilor, ci un joc împotriva stabilității României”, a subliniat Victor Ponta.

Inchide