Videanu: Îi provoc pe Antonescu și Ponta la o emisiune economică, ei doi și eu singur

Videanu: Îi provoc pe Antonescu și Ponta la o emisiune economică, ei doi și eu singur
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, îi provoacă pe Crin Antonescu și Victor Ponta la o dezbatere economică televizată, menționând că rezultatul analizei pe care el a făcut-o programului USL a fost "o revărsare nervoasă de injurii, calomnii, atacuri la persoană" din partea liderilor USL.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, îi provoacă peCrin Antonescu și Victor Ponta la o dezbatere economică televizată,menționând că rezultatul analizei pe care el a făcut-o programuluiUSL a fost „o revărsare nervoasă de injurii, calomnii, atacuri lapersoană” din partea liderilor USL.

„Lansez public lui Victor Ponta și Crin Antonescu provocarea de aparticipa într-o emisiune pe teme economice la o dată, oră șimijloc de mass-media pe care le stabilesc ei. Ei doi și eu singur!Aștept cu mare curiozitate să văd dacă Victor Ponta și CrinAntonescu sunt la fel de «curajoși» când vine vorba despre odezbatere reală și publică a propriului lor program economic, sau«curajul» lor constă în jigniri și calomnii și se manifestă doar lateleviziunile care îi promovează”, scrie Videanu într-un comunicatremis, luni, agenției MEDIAFAX.

El menționează că din respect față de cetățeni, a analizatProgramul economic prezentat public, pe 27 mai, de către lideriiUSL.

„Costul acestuia pe bugetul statului este enorm, respectiv 5,5miliarde euro, 4% din PIB. După programul economic al USL,deficitul bugetar ar ajunge la 7% din PIB față de 3%, țintaactualului Guvern convenită cu FMI și Uniunea Europeană. Ceea ce arîntoarce România în recesiune. Această realitate m-a făcut săconstat că noi suntem mai interesați de programul lor decât eiînșiși, pentru că cei din USL nici măcar nu au facut calcululacestui impact asupra bugetului pentru a observa efectiv ceînseamna pachetul de măsuri pe care ei le propun pentru dezvoltareaulterioară a României. Care a fost efectul analizei prezentate demine? O revărsare nervoasă de injurii, calomnii, atacuri lapersoană a celor doi lideri ai USL, Victor Ponta și Crin Antonescu,fără nicio legătură cu analiza economică în sine”, scrieVideanu.

El consideră că „limbajul josnic folosit sistematic de Victor Pontanu dovește altceva decât incompetența și imaturitatea sa politicăcare au devenit proverbiale”.

„Eu nu am atacat pe nimeni personal, am emis observații laprogramul economic al USL. Orice politician responsabil, sau măcarorice om civilizat, ar fi trebuit să răspundă cu argumente la ceeace am spus. Faptul că USL recurge la atacuri personale dovedeșteîncă o dată că analiza pe care am prezentat-o este corectă și că nuexistă elemente care să contrazică cele afirmate de mine. Acestlucru, din pacate, nu ridică nivelul dezbaterii în România, așa cumar trebui să se întâmple”, scrie Videanu.

El precizează că programul de guvernare al PDL din 2008, la carefac referire Victor Ponta și Crin Antonescu, este real, la fel dereal cum au fost și evaluările tuturor țărilor membre ale UE și lafel de real cum au fost și evaluările Fondului MonetarInternațional de la mijlocul anului 2008.

„Din păcate pentru domnii Ponta și Antonescu, toate țările din UE,dar și FMI, și-au reevaluat previziunile în februarie-martie 2009atât pentru propriile țări, cât și pentru România, neanticipândnimeni nivelul crizei de la sfârșitul anului 2008, ceea ce am facutși noi. Dar domnii Ponta și Antonescu, probabil din necunoașteresau rea credință, nu menționează acest lucru!”, scrieVideanu.

El face și precizări legate de situația din sistemul energetic pecare l-a gestionat în timpul mandatului său de ministru.

„În lipsa argumentelor economice, cei doi folosesc calomnia,conștienți fiind totuși de faptul că, cei care au introdus șitolerat dezastrul din energie au fost chiar ei, în timpulguvernărilor PSD din 2000-2004 și PNL-PSD din 2007-2008; – înperioada de criză, singurele domenii care au înregistrat creșterieconomice au fost energia, producția industrială și exportul.Toate, în coordonarea ministerului pe care l-am condus. Mai mult,cel mai mare profit realizat de Hidroelectrica în perioadapost-decembristă a fost în anul 2010!”, încheie Videanu.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat, duminică,într-o conferință de presă, că viziunea economică a USL este”superficială și insuficient fundamentată”, arătând că PDL lucreazăla o nouă viziune de dezvoltare economică a României, bazată peprincipiul creșterii competitivității.

Președintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni, într-o conferințăde presă, că democrat-liberalul Adriean Videanu este „uninfractor”, întrucât prin „hoțiile” sale a lăsat 25.000 de familiifără slujbe în Gorj.

Cristian Fierbințeanu,[email protected]

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide