VIDEO | Cătălin Predoiu dă explicații în Parlament despre „bătălia grea” împotriva drogurilor. Predoiu acuză partidul „3 litere, 3 grame”

Publicat: 03/10/2023, 18:01

A fost un ping-pong al declarațiilor în Parlament cu acuzații și ton ridicat, de la tribună. Personaje, Cătălin Predoiu și Ionuț Moșteanu. 

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost prezent la Ora Guvernului, în Camera Deputaților, invitat de USR, să anunțe Strategiile și măsurile ministerului de interne pentru combaterea traficului de droguri. 

În cadrul dezbaterilor, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, i-a spus lui Cătălin Predoiu că ministerul pe care-l conduce este o pălărie prea mare pentru el.

Ați declarat ca lupta cu drogurile e pierdută. Când ați zis asta, ați devenit cel mai bun ministru pentru traficanți. În secunda doi, ar fi trebuit să fiți demis din funcția de ministru de Interne. Dar, Marcel Ciolacu n-are curaj. Ciucă vrea liniște că e război la graniță. Merge si-asa, zic ei.

Moșteanu l-a acuzat pe Cătălin Predoiu că a distrus ministerul. Predoiu i-a răspuns cu cifre.

Mâine, dacă plec de la Minister, las ceva în urmă: 44 de grupuri de crimă organizată destructurate și sute de kilograme confiscate, în trei luni de zile. Dumneavoastră nu sunteți Uniunea Salvați România, sunteți Uniunea Distrugeți România.

Ministrul de Interne a mers în plenul Camerei Deputaților cu 20 de pagini de comentarii, intervenții și declarații, pe care le-a avut de la preluarea mandatului, din care rezultă prioritatea unu a lui: tema antidrog.

În prima zi la minister, am convocat toate structurile de forță ale Ministerului și le-am trasat ca sarcină lupta cu drogurile și crima organizată. Ca urmare, au fost 287 de acțiuni operative importante, începând cu data de 4 iulie, rezultate în mii de percheziții, mandate de reținere, urmate de mandate de arestare și trimitere în judecată.

Predoiu i-a acuzat de ipocrizie pe deputații USR, care îi cer socoteală despre traficul de droguri, în timp cei ei promovează proiecte de legi privind legalizarea canabisului.

Ați promovat și susținut un proiect de lege privind legalizarea canabisului. Pe de o parte, veniți aici și spuneți că e mare problema cu drogurile și, pe de altă parte, cereți în Parlament legi pentru legalizarea consumului de droguri. (…) Făceați campanie la festivalul SAGA, promovând proiectul de lege „3 grame”. Ăsta e partidul dumneavoastră, trei litere, trei grame.

În lupta cu drogurile, prevenția este o prioritate anunțată a ministerului. Pe 23 septembrie, Cătălin Predoiu a lansat Campania de informare în vederea combaterii consumului de droguri și a efectelor nocive ale dependenței de mediul digital. Cu această ocazie, Predoiu a spus că Ministerul trebuie să se pregătească pentru o „bătălie grea”, cu traficul și consumul de droguri.

Predoiu a anunțat că au fost scoase de pe piață 570 de kilograme de droguri de risc și de mare risc, peste 3 tone de precursori, peste 1.500.000 de comprimate și peste 630 de kilograme de masă verde.

În cifre, rezultatele Poliției Române în 2023 arată așa:

Poliția Română a lansat în 2023,

540 acțiuni operative

1.663 percheziții domiciliare

37 grupuri infracționale destructurate

843 persoane reținute

712 persoane arestate preventiv

42 persoane arestate la domiciliu

1.241 persoane trimise în judecată

CITEȘTE ȘI:

100.000 de români vor beneficia de dezvoltarea competențelor digitale. Ivan: Îmi doresc să îi ajutăm pe cei de lângă noi să țină pasul cu tehnologia

Vizita premierului Marcel Ciolacu la Palatul Elisabeta: „Casa Regală este un reper al patriotismului și al dragostei de țară”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV. Mike și-a făcut bagajele și a plecat. Sfântul Nicolae a adus o surpriză neplăcută...
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Venezuela se pregătește de invazie. Maduro mobilizează armata și anunță anexarea unui teritoriu cât Grecia...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Românii au luat credite pentru facturi, lemne sau porcul de Crăciun. Cât plătesc rata pentru...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Cine cedează dacă ambii șoferi au prioritate pe un drum îngust?
Cine este criminalul care a îngrozit România?! El l-ar fi decapitat pe bărbatul din Olt...
Redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor, Bogdan Stamatoiu, în stare gravă după ce a fost implicat...
Părintele Cleopa a avut parte de o vizită ciudată la bordei
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Victor Ciutacu l-a făcut praf pe Tolontan. „Nu am de ce să îl regret. Este....”
Revoluția CUANTICĂ este AICI! Anunțul făcut ASTĂZI de cel mai puternic OM din lume
PUNCTUL DE PENSIE se schimbă radical! Vestea a venit direct de la CASA DE PENSII
Horoscopul lui Dom’ Profesor – 7 decembrie 2023. Superstiții... 
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Bulă: Iubito, uită-te ce vreme frumoasă este afară și tu stai în bucătărie...