VIDEO EXCLUSIV: USL repetă modelul PDL – vot la două mâini în Camera Deputaților. Deputatul prins: „Nu este prea corect”

Redactor:
Cristian Andrei
Deputatul PSD Gavril Mîrza a fost surprins astăzi de gândul votând la „două mâini" în plenul Camerei Deputaților la ședința de vot final.

Deputatul PSD Gavril Mîrza a fost surprins astăzi de gândul votând la „două mâini” în plenul Camerei Deputaților la ședința de vot final. El a folosit și cartela colegului său de bancă Eugen Bejinariu, plecat să discute cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Dacă parlamentarii de la PDL apelau la asemenea practici neregulamentare din cauza cvorumului scăzut, cei ai USL nu mai pot motiva că au dorit să ajute partidul, ei deținând o largă majoritate în Camera Deputaților.

În imaginile filmate de gândul se poate observa cum deputatul Mârza votează de șapte ori, folosind atât cartela sa, cât și cartela colegului său de bancă, Eugen Bejinariu, deputat PSD. Deși nu a fost prezent la ședința Camerei în perioada votului final, pe site-ul instituției, la secțiunea vot electronic, Eugen Bejinaru apare că a votat.

„Nu, nu am votat cu două cartele, colegul de bancă Eugen Bejinariu a ieșit până la președinte și m-a rugat să votez în raport cum indică liderul de grup și am făcut-o. A spus că se duce până la președintele Zgonea și, pentru că era votul final, se știa cum o să meargă lucrurile”, a explicat pentru gândul deputatul PSD votul care neregulamentar.

El a ținut să precizeze că a votat „la rugămintea colegului” și că este singura dată când a făcut un asemenea gest.

„Sunt om serios, cu state vechi de activitate. Luați-o ca o întâmplare”, a continuat Mârza.

Pesedistul sucevean a declarat că nu a numărat de câte ori a votat dublu, dar că nu poate contrazice acest lucru dacă apare pe înregistrare.

„V-am spus exact cum au stat lucrurile. Nu este prea corect pentru mine, dar s-a întâmplat la rugămintea colegului”, a precizat deputatul PSD Gavril Mîrza.

Regulamentul Camerei Deputaților interzice ca un deputat să împrumute cartela unui alt coleg sau un deputat să voteze cu două cartele.

În cazul în care un deputat votează și cu cartela sa și cu cea a unui coleg Biroul Permanent al Camerei Deputaților poate interzice parlamentarului să mai participe la lucrările Camerei timp de 15 zile. Cazul este trimis și la Comisia juridică, de disciplină și de imunități care va prezenta un raport asupra cercetării efectuate.

Mîrza se află la al doilea mandat în Parlament, în sesiunea 2008 – 2012 fiind senator.

Incidente celebre, sancțiuni minime

Gavril Mîrza nu este primul parlamentar surprins de gândul în timp ce vota cu două cartele. Fostul deputat PDL, Valentin Rusu, actualmente deputat PNL, a fost filmat în timp ce a votat de 26 de ori cu cartela unui alt coleg. La scurt timp, gândul a prezentat imagini video cu alți trei parlamentari PSD – Ana Gheorghe, Ion Dumitru și Ioan Stan votând dublu în Camera Deputaților.

Toți au motivat votul neregulamentar prin faptul că li s-a cerut acest lucru de colegul de bancă care ieșise „puțin până afară”.

În momentul votului multiplu, Ioan Stan era președintele Comisiei parlamentare pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților.

Conducerea Camerei Deputaților a decis să-i sancționeze pe deputații prinși votând multiplu cu interzicerea sancțiunii participării la o zi de ședință de plen.

Ce spunea președintele Camerei despre votul multiplu când se afla în Opoziție

Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea declara când se afla în Opoziție despre cazul „Valentin Rusu – vot de 26 de ori” că este „rușinos ce s-a întâmplat în Parlament” și că înregistrarea cu votul la două mâini trebuie multiplicată și „arătată în toată Europa”. Mai mult, el afirma că procurorul general și instanțele ar trebui să se autosesizeze.

„Oamenii vor spune așa, dacă parlamentarii fură în fiecare zi, atunci ce să mai spunem de noi, furăm și noi pentru că altceva nu avem ce să facem. Grupul parlamentar al PDL trebuie să ia o decizie dacă sunt corecți. Ei trebuie să ceară să fie suspendat 15 zile. Să votezi 26 de legi asta este o chestie pe care trebuie să o multiplicăm și să o arătăm în toată Europa. În Europa avem probleme datorită comportamentului de acest gen, proiecte de lege care sunt puse în aplicare printr-un vot fraudulos”, susținea pentru gândul Zgonea în momentul difuzării înregistrării video cu votul neregulamentar al deputatului Valentin Rusu (ex – PDL), actualmente PNL.

 

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Larisa Iordache rupe tăcerea! Ce calvar a trăit după ce a fost umilită și jignită...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide