VIDEO Ponta a anunțat la Orăștie că VA CANDIDA la președinție. „De data aceasta cred că vom câștiga”

Publicat: 30/06/2014, 21:48

Premierul Victor Ponta a decis să-și anunțe candidatura pentru prezidențiale de la Orăștie, după ce a participat la o ședință a Comitetului Executiv Național. Lângă un tanc, în care este înfipt un avion, recuzita aparținând unui complex turistic din zonă, Ponta a explicat că după ce colegii de partid i-au cerut să candideze la prezidențiale a acceptat această propunere. Înainte de a face anunțul oficial privind candidatura sa la prezidențiale, premierul Ponta a fost informat de jurnaliști că SPP-istul vicepremierului Daniel Constantin a murit înecat. Premierul a părut că nu știe despre această informație, discutând scurt pe marginea subiectului cu vicepremierul Liviu Dragnea.

„Eu le-am spus colegilor mei că dacă există sprijinul lor sunt pregătit pe 1 august să le cer sprijinul pentru a candida la funcția de președinte. Domnul Geoană a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul că dacă voi candida eu mă va sprijini și apreciez acest sprijin”, a fost anunțul prin care Ponta și-a făcut intrarea în competiția pentru Palatul Cotroceni. Înainte de această declarație importantă pentru cariera sa politică, premierul Ponta, vicepremierul Dragnea, președintele UNCJR, Marian Oprișan, secretarul general al PSD,Andrei Dolineaschi, purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova și președintele TSD, Mihai Sturzu au venit la zona în care a stat mass-media pe parcursul ședințelor conducerii social-democrate.

Ponta a adăugat că PSD va purta discuții în privința candidatului și cu PC și UNPR.

„Este o atmosferă de mare hotărâre și de data aceasta cred că vom câștiga. Pregătim ceea ce trebuie să aibă candidatul și anume proiectul de țară și ceea ce noi ne dorim să facem nu doar în perioada mandatului parlamentar și guvernamental care expiră în 2016, dar și în perioada până în 2019”, a spus Ponta în mesajul său de prezidențiabil.

Președintele PSD și-a avertizat colegii că vor fi excluși din partid dacă se va descoperi că negociază succesiunea dacă candidatul social-democrat ajunge la Cotroceni.

După câteva luni în care a oscilat în privința candidaturii sale la prezidențiale, Victor Ponta a dat răspunsul afirmativ în fața partidului reunit într-o ședință informală la Orăștie. Anunțul a fost făcut după ce pesediștii s-au întâlnit într-o fostă bază militară, transformată după Revoluție în complex turistic, Arsenal Park. Șefii din teritoriu i-au cerut să candideze la alegerile prezidențiale, iar în partid să se renunțe la ideea organizării alegerilor preliminare, în care să intre mai mulți pretendenți pentru Palatul Cotroceni.

Decizia este una informală și urmează să fie oficializată la Consiliul Național programat pentru 1 august, când Ponta va veni în fața partidului cu candidatura sa, dar și cu o parte a proiectului său de prezidențiabil.

Liviu Dragnea a avut sâmbătă și duminică discuții informale cu liderii din teritoriu în care s-a decis ca lui Victor Ponta să candideze la alegerile prezidențiale. Fără excepție, liderii din teritoriu au cerut ca președintele PSD să devină și prezidențiabilul partidului.

Mutarea făcută de Victor Ponta în fața liderilor din teritoriu are menirea să elimine discuțiile apărute în spațiul public privind candidatul PSD la prezidențiale, dar și pe cele legate de succesorul lui Ponta în fruntea partidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?