Viorica Dăncilă, despre condiționarea alegerii la șefia PSD: Nu aș face așa ceva. Ar însemna șantaj

Redactor:
Politic
Viorica Dăncilă, despre condiționarea alegerii la șefia PSD: Nu aș face așa ceva. Ar însemna șantaj
Viorica Dăncilă a declarat, referitor la informațiile din spațiul public potrivit cărora le-ar fi spus colegilor de partid că își va da demisia ca premier dacă nu va fi aleasă la șefia PSD, că nu ar face niciodată așa ceva, pentru că asta ar însemna șantaj.

„Exclus. Nu aș face niciodată așa ceva. Asta ar însemna că aș șantaja într-un fel colegii”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la Antena 3.

Întrebată dacă se teme de o ruptură în PSD, la finalul Congresului partidului, îngrijorări despre care vorbeau Liviu Pleșoianu, candida la șefia partidului și Codrin Ștefănescu, candidat la poziția de secretar general, Viorica Dăncilă a spus că ambii au o abordare greșită.

„Nu sunt de acord nici cu prima, nici cu a doua abordare. Aici nu putem vorbi de persoane. Nu putem să ne luăm jucăriile și să plecăm acasă. Aici vorbim de un program de guvernare. Indiferent de rezultatul la Congres trebuie să fim uniți. Cred aceasă abordare e greșită și eu nu o împărtășesc”, a explicat Dăncilă.

Codrin Ștefănescu, candidat la funcția de secretar general al PSD, a transmis, joi, o scrisoare deschisă colegilor de partid, în care le transmite că este foarte îngrijorat de faptul că social-democraților li se impun „direcții străine” de ce a fost făcut până acum și li se cere „să uite trecutul”.

În spațiul public au apărut informații pe surse potrivit cărora Dăncilă le-ar fi spus social-democraților, la petrecerea organizată marți de PSD la Clubul Diplomaților că dacă nu va fi aleasă la șefia partidului atunci va demisiona din funcția de premier.

Congresul extraordinar al PSD va avea loc, sâmbătă, la Sala Palatului, de la ora 11.00, reuniune la care social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului.

Tags:
Inchide