Viorica Dăncilă, măsuri ferme în organizațiile PSD fără performanțe: „Și eu îmi asum”

Viorica Dăncilă, măsuri ferme în organizațiile PSD fără performanțe: „Și eu îmi asum”
Liderul PSD Viorica Dancilă a anunțat că se vor lua măsuri ferme în organizațiile cu rezultate slabe și că președinții de filiale trebuie să își asume rezultatele de la prezidențiale.

Liderul PSD Viorica Dancilă a anunțat, într-o conferință de presă la Craiova, că are încredere în colegii de partid.

„Am mare încredere în colegii mei, am mare încredere în colegele mele, am mare încredere în membri de partid. Eu cred că toți vor fi foarte implicați, atât în alegerile prezidențiale, cât și în celelalte două tururi de alegeri și cred acest lucru pentru că fiecare dintre ei vor să contribuie la dezvoltarea comunităților lor, fiecare vor să își ducă proiectele mai departe”, a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, președintele PSD a declarat că este de acord cu propunerea liderului PSD Dolj de a lua măsuri drastice cu organizațiile fără rezultate la alegeri.

„Eu cred că trebuie să susținem performanța în cadrul partidului și cred că trebuie întotdeauna apreciate organizațiile care au rezultate bune și acolo unde rezultatele nu sunt bune trebuie să luăm și măsuri ferme. Bineînțeles că și condițiile sunt de multe ori diferite. Am văzut că e o mobilizare mai mare în Oltenia, Muntenia pentru Partidul Social Democrat, altele sunt condițiile în Ardeal. Dar atunci când rezultatele sunt atât de mici, încât se vede că implicarea nu există, acolo cred că trebuie să luăm măsurile cuvenite, pentru că altfel o să existe acea percepție: și dacă muncesc și dacă nu muncesc, rezultatul este același. Nu cred că trebuie răsplătite rezultatele bune ale unor organizații și acolo unde într-adevăr lucrurile nu merg cum trebuie să venim cu alte soluții”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a precizat că toți președinții de filiale trebuie să își asume rezultatele alegerilor și că fiecare organizație va trece prin evaluări.

„Eu cred că trebuie toți să ne asumăm. Și eu îmi asum, ne leagă fioarte multe lucruri și dorința de a realiza cât mai multe lucruri. Fiecare organizație își va face o evaluare pornind de la voturile pe fiecare localitate. Și cred că toți trebuie să ne asumăm această evaluare, nu va fi ceva impus. Va veni această evaluare din partea președintelui organizației. Și eu îmi asum, fiecare trebuie să își aume. Dacă aici își asumă Claudiu Manda și Olguța Vasilescu, trebuie să își asume și cei de la Cluj”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Întrebată de corespondentul MEDIAFAX, ce riscă în calitate de președinte al PSD dacă va pierde alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a precizat că nu ar vrea să vorbească de scenarii.

„Nu aș vrea să vorbesc de riscuri și nu aș vrea să vorbesc de scenarii. Aș vrea să vorbesc de dorința noastră de a câștiga alegerile prezidențiale și să îi anunț pe toți cei care acum nu ne dau nicio șansă, pe toți cei care ne văd acum în cădere liberă, pe toți cei care nu mai cred în PSD, să lase puțin să mai treacă timpul și să vedem la următoarele alegeri care va fi rezultatul, să nu-i subestimeze pe ceilalți pentru că nu se știe”, a spus președintele PSD, Viorica Dăncilă.

Inchide