• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Vizita lui Victor Ponta în SUA: cu cine s-a întâlnit și care a fost mesajul USL pentru americani

Vizita lui Victor Ponta în SUA: cu cine s-a întâlnit și care a fost mesajul USL pentru americani
Președintele PSD a declarat că mesajul principal cu care s-a dus în SUA a fost că prin venirea USL la putere nu vor exista mutații semnificative în relațiile externe și că cei din Opoziție "sunt oameni responsabili".

Președintele PSD a declarat că mesajul principal cu care s-a dus în SUA a fost că prin venirea USL la putere nu vor exista mutații semnificative în relațiile externe și că cei din Opoziție „sunt oameni responsabili”.

„Nu am venit aici ca să pârăsc pe cineva de la București sau să mă plâng. Nu am vrut să vin la Washington să fac niște poze, ci să discut cu oameni care știu ce se întâmplă în România”, a declarat Ponta la Antena 3.

Co-președintele USL a adăugat că, împreună cu ambasadorul SUA, a stabilit lista celor cu care s-a întâlnit. Victor Ponta a precizat că au existat discuții cu persoane din Departamentul de Stat care se ocupă de Europa de Est pe zona militară și economică. De asemenea, președintele PSD a mers la sediul FMI.

„Mesajul principal cu care am venit a fost că cei din Opoziție suntem niște oameni responsabili, care vrem să schimbăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani, dar vom păstra o stabilitatea în ceea ce privește relațiile externe. Suntem parteneri cu SUA și UE și ne respectăm angajamentele”, a precizat Ponta.

Social-democratul a subliniat că americanii erau informați despre protestele din România.

„Oamenii pe care i-am întâlnit știau foarte bine ce se întâmplă în România, de faptul că oamenii sunt în stradă, asta m-a surprins. Am spus că cei care manifestă în România nu sunt doar cei care au o problemă economică, ci și o mare nemulțumire față de regimul democratic. Avem probleme economice, dar principala noastră problemă este legat de modul de funcționare al statului”, a declarat liderul PSD.

El a spus că le-a spus partenerilor americani că după venirea USL la putere este nevoie de un nou președinte, deoarece o coabitare cu Traian Băsescu ar fi foarte grea. „Trebuie să avem nu numai o nouă majoritate parlamentară, ci și un nou președinte”, a precizat Ponta.

În vizita din SUA, președintele PSD este însoțit de responsabilii USL pe zona de politică Externă, Titus Corlățean și apărare, Corneliu Dobrițoiu.

Inchide