#vreaupresedinte | A început campania electorală. Ce reguli trebuie să respecte candidații, care sunt mesajele lor și cum se va desfășura votul în Diaspora

Redactor:
Alexandru Costea
#vreaupresedinte | A început campania electorală. Ce reguli trebuie să respecte candidații, care sunt mesajele lor și cum se va desfășura votul în Diaspora
Campania pentru alegeri demarează oficial, sâmbătă. Agenția MEDIAFAX și Gandul.info vă prezintă regulile pe care trebuie să le respecte candidații privind amplasarea afișelor electorale, modul în care se pot promova prezidențiabilii și mesajele pe care au voie să le emită în audiovizual.

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data alegerilor și anume sâmbătă, 12 octombrie.

Potrivit Legii 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată și intrată în vigoare pe 28 iulie 2019, candidații la prezidențiale au dreptul în această perioadă să organizeze mitinguri, marșuri sau adunări și să își exprime liber opiniile.

„În campania electorală candidații și, după caz, partidele politice, alianțele politice și alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale care i-au propus, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marșuri, precum și prin intermediul mass-mediei. Organizarea mitingurilor, adunărilor și marșurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislația în vigoare”, conform actului normativ.

De asemenea, în perioada campaniei electorale, primarii asigură candidaților și formațiunilor politice care i-au propus, în mod nediscriminatoriu, spații corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii.

Citește continuarea pe platforma VREAU PREȘEDINTE

 

×
Inchide