Clarice Dinu
16.03.2014
Internațional

SUA „resping” referendumul din Crimeea, organizat „sub amenințări cu violențe” din partea Rusiei. UPDATE: Obama a discutat cu Putin

SUA „resping” referendumul din Crimeea, organizat „sub amenințări cu violențe” din partea Rusiei. UPDATE: Obama a discutat cu Putin
SUA resping referendumul din Crimeea.

Statele Unite „resping” referendumul care s-a desfășurat duminică în Crimeea pentru alipirea la Rusia, un scrutin „contrar Constituției ucrainene”, organizat „sub amenințări cu violențe” din partea Rusiei, afirmă Casa Albă, relatează AFP.

„Acțiunile Rusiei sunt periculoase și destabilizatoare”, a adăugat Jay Carney, un purtător de cuvânt al Executivului american, într-un comunicat.

„Consiliul de Securitate (al ONU) a recunoscut această stare de fapt ieri (sâmbătă), într-o rezoluție căreia numai Rusia i s-a opus”, a adăugat el.

Barack Obama și Vladimir Putin au vorbit la telefon pe tema situației din Ucraina

Președintele american, Barack Obama, și omologul său rus, Vladimir Putin, au vorbit la telefon, duminică, pe tema situației din Ucraina, relatează AFP.

În cursul conversației telefonice, Vladimir Putin i-a spus lui Barack Obama că referendumul din Crimeea este „pe deplin conform” dreptului internațional și că o eventuală misiune a OSCE trebuie să vizeze întreg teritoriul Ucrainei.

Putin și Obama au convenit că, „în pofida diferențelor de apreciere, este necesar să caute împreună mijloace pentru a stabiliza situația din Ucraina”, a anunțat Kremlinul, subliniind că discuția la telefon dintre cei doi șefi de stat a avut loc la solicitatea părții americane.

 

Inchide