300 – Eroii de la Nana

300 - Eroii de la Nana
Publicat: 22/11/2013, 09:58
Actualizat: 06/07/2016, 01:58

Acuma, că Antonescu a dat fuga la Victoria și s-a pus de acord cu Ponta asupra înființării celei de-a doua comisii care va sta de veghe în lanul de secară – după ce ne-a convins că nu face el și PNL-ul său, joia, ce vrea PSD-ul, miercurea -, urmeză ca și Camera Deputaților s-o „nască” pe a treia: comisia care măsoară cu pasul cele 300 de hectare smulse din trupul țării, de familia prezidențială.

La urma-urmei, cinci sute de parlamentari de care n-a auzit nimeni trebuie să-și justifice, cumva, existența și banii pe care-i înfulecă. Și cum, doar vreo câteva zeci își fac loc în charterele rezervate desanturilor exotice, plevușca trebuie scoasă pe miriște.

Remarc, din bun-simț și nu în prezența ori absența certificatului de antibăsism, că suntem obligați, ca nație, să fim martorii-butaforie ai unui circ ridicol produs de mereu aceeași clasă politică, plină de tupeu și săracă în respectul față de oameni.

Văd că, pe măsură ce devin tot mai inutile – dat fiind declarațiile notarilor, ale DNA-ului, ale unor reprezentanți ai CEC -, comisiile parlamentare apar ca ciupercile după ploaie, născute de urmașii politici ai celor care au „întârziat” și împietrit țara în proiect.

O țară în care ne-am uitat, ca drogații în sevraj, cum au murit Bancorex, Banca Agricolă, Banca Religiilor și altele de calibrul lor, ca să poată supraviețui formațiuni politice hulpave, legate ombilical de interesele unor mafioți notorii, guverne care au tocat banul, „urcând” datoria publică la peste 100 de miliarde de euro, care au vândut industria la fier vechi, care au privatizat pe nimic tot ceea ce producea și au semnat contracte pentru care noi și copiii noștri, și copiii copiilor noștri vom plăti, cu miliarde de euro, parful de pe tobă.

Această clasă politică lamentabilă, care își umilește electoratul de 25 de ani, se face, mai nou, că-i pasă de CEC și de cele 300 de hectare de pământ cumpărate de unul dintre ei, în virtutea necesarelor reglări electorale de conturi. Se moșesc comisii, se promit anchete fără finalitate, se fac valuri și nesfârșite campanii; toate, praf în ochii cocoșaților de taxe și impozite, vlăguiților de sărăcie și frustrare.

Nimic altceva decât o luptă pe viață și pe moarte între două generații feroce ale aceleiași matrice.

Băsescu a cedat tentației de a fi latifundiar; a vrut business în agricultură, singurul domeniu cu viitor în actualul deșert economic. A renunțat la a fi președintele unui popor lipit pământului și a trecut, subit, pe față, de partea chiaburilor. Curioasă lipsă de predicție. Toți ceilalți au făcut ce trebuia făcut: l-au atacat la moralitate și la aroganță. N-aveau cum să rateze o atare stângăcie. Iar în planul acestui război politic, sarabanda comisiilor, scandalul lor, devin arme necesară pentru distrugerea imaginii unui președinte care s-ar risca, măcar o dată, și în funcția de premier. Pentru că, dacă cineva ar fi vrut, cu adevărat, să rezolve problema legalității, ar fi mers, vorba împricinatului, la Parchet.

Și iată limita absurdului: în timp ce politicienii noștri, de la președinte la premier, adică statul, se luptă la baionetă pentru cele 300 de hectare de la Nana, în Transilvania s-au retrocedat și vândut, în ultimii ani, sute de mii de hectare, sub diverse forme și motive. Și n-am auzit pe nimeni să ceară vreo comisie parlamentară, vreun act de proprietate, de vânzare-cumpărare ori vreun contract; măcar așa, de-o curiozitate.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT ȘI PE PAGINA DE FACEBOOKMARIAN SULTĂNOIU

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Veste excelentă pentru românii care vor să se vaccineze: Se întâmplă azi! Toate detaliile
Raed Arafat spune adevărul: Oamenii au fost păcăliți. Toți românii trebuie să știe
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021