300 – Eroii de la Nana

Redactor:
Marian Sultănoiu
300 – Eroii de la Nana
Acuma, că Antonescu a dat fuga la Victoria și s-a pus de acord cu Ponta asupra înființării celei de-a doua comisii care va sta de veghe în lanul de secară - după ce ne-a convins că nu face el și PNL-ul său, joia, ce vrea PSD-ul, miercurea -, urmeză ca și Camera Deputaților s-o „nască" pe a treia: comisia care măsoară cu pasul cele 300 de hectare smulse din trupul țării, de familia prezidențială.

Acuma, că Antonescu a dat fuga la Victoria și s-a pus de acord cu Ponta asupra înființării celei de-a doua comisii  care va sta de veghe în lanul de secară – după ce ne-a convins că nu face el și PNL-ul său, joia, ce vrea PSD-ul, miercurea -, urmeză ca și Camera Deputaților s-o „nască” pe a treia: comisia care măsoară cu pasul cele 300 de hectare smulse din trupul țării, de familia prezidențială.

La urma-urmei, cinci sute de parlamentari de care n-a auzit nimeni trebuie să-și justifice, cumva, existența și banii pe care-i înfulecă. Și cum, doar vreo câteva zeci își fac loc în charterele rezervate desanturilor exotice, plevușca trebuie scoasă pe miriște.   

Remarc, din bun-simț și nu în prezența ori absența certificatului de antibăsism, că suntem obligați, ca nație, să fim martorii-butaforie ai unui circ ridicol produs de mereu aceeași clasă politică, plină de tupeu și săracă în respectul față de oameni.

Văd că, pe măsură ce devin tot mai inutile – dat fiind declarațiile notarilor, ale DNA-ului, ale unor reprezentanți ai CEC -, comisiile parlamentare apar ca ciupercile după ploaie, născute de urmașii politici ai celor care au „întârziat” și împietrit țara în proiect.

O țară în care ne-am uitat, ca drogații în sevraj, cum au murit Bancorex, Banca Agricolă, Banca Religiilor și altele de calibrul lor, ca să poată  supraviețui formațiuni politice hulpave, legate ombilical de interesele unor mafioți notorii, guverne care au tocat banul, „urcând” datoria publică la peste 100 de miliarde de euro, care au vândut industria la fier vechi, care au privatizat pe nimic tot ceea ce producea și au semnat contracte pentru care noi și copiii noștri, și copiii copiilor noștri vom plăti, cu miliarde de euro, parful de pe tobă.

Această clasă politică lamentabilă, care își umilește electoratul de 25 de ani, se face, mai nou, că-i pasă de CEC și de cele 300 de hectare de pământ cumpărate de unul dintre ei, în virtutea necesarelor reglări electorale de conturi. Se moșesc comisii, se promit anchete fără finalitate, se fac valuri și nesfârșite campanii; toate, praf în ochii cocoșaților de taxe și impozite, vlăguiților de sărăcie și frustrare.

Nimic altceva decât o luptă pe viață și pe moarte între două generații feroce ale aceleiași matrice.

Băsescu a cedat tentației de a fi latifundiar; a vrut business în agricultură, singurul domeniu cu viitor în actualul deșert economic. A renunțat la a fi președintele unui popor lipit pământului și a trecut, subit, pe față, de partea chiaburilor. Curioasă lipsă de predicție. Toți ceilalți au făcut ce trebuia făcut: l-au atacat la moralitate și la aroganță. N-aveau cum să rateze o atare stângăcie. Iar în planul acestui război politic, sarabanda comisiilor, scandalul lor, devin arme necesară pentru distrugerea imaginii unui președinte care s-ar risca, măcar o dată, și în funcția de premier. Pentru că, dacă cineva ar fi vrut, cu adevărat, să rezolve problema legalității, ar fi mers, vorba împricinatului, la Parchet.

Și iată limita absurdului: în timp ce politicienii noștri, de la președinte la premier, adică statul, se luptă la baionetă pentru cele 300 de hectare de la Nana, în Transilvania s-au retrocedat și vândut, în ultimii ani, sute de mii de hectare, sub diverse forme și motive. Și n-am auzit pe nimeni să ceară vreo comisie parlamentară, vreun act de proprietate, de vânzare-cumpărare ori vreun contract; măcar așa, de-o curiozitate.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK MARIAN SULTĂNOIU

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide