Alina divorțează

Alina divorțează
Publicat: 07/01/2016, 09:39
Actualizat: 08/01/2016, 12:28

Era și cazul să rupă cineva pisica, de vreme ce pisicul fusese deja concediat. Și nu vorbesc aici despre eventualitatea formării unui guvern liberal, odată ce Ponta fusese pus pe fugă, cu tinicheaua de coadă, de revolta străzii, așa cum au clamat tot felul de politicieni ipocriți, ci despre exprimarea unei poziții clare, vizavi de cine cu cine face jocurile.

Consider că, în conjunctura respectivă, PNL a judecat corect: nu s-a aruncat cu capul în zidul Palatului Victoria, ca să aibă cine scoate castanele din focul pus de PSD; ba, și mai mult, a încercat să-l convingă pe Iohannis de necesitatea organizării de alegeri anticipate, mișcare respinsă de Cotroceni, la cererea Bruxelles-ului, probabil, care și-o fi dorit „guvernul lui”, mai mult chiar decât președintele român.

Dovadă că Gorghiu-Blaga n-au gândit rău este actuala avalanșă a legilor nesimțirii, abătută peste Parlamentul României, care nu se mai oprește.

Bulimia financiară a aleșilor disperați, aflați în ultimul an de mandat, e grotescă. Și netratabilă.

Personal, ascultând liniștea așternută în Modrogan, în ultimele luni, am avut senzația că marile blocuri politice, „stânga-dreapta”, și-au găsit, finalmente, noul proiect de țară: un blat hotărât, urcat pe șalele guvernului Cioloș.

Gata-gata să-l iau în serios pe Traian Băsescu, omul pentru care „Klaus Iohannis rămâne premierul de la GRIVCO!”.

Aproape „convins” că USL se va întoarce în politica românească pe cai mari, mă întrebam ce remanieri va fi gata să facă actualul premier în guvernul Cioloș I, astfel încât, după alegerile din 2016, să fie gata, repede-repede, cu guvernul Cioloș II.

Îmi venea să cred că asociații tandemului PNL-PSD, ieșiți din play-off la „balotaj – un 35 la 35 de procente, cu PMP în coadă, și restul împărțit la sateliți -, va continua să țină guvernul în buiestru, la comun, păstrând liniștea în politică, până vom auzi câini-n Giurgiu.

Într-un fel, astăzi, m-am liniștit.

„Partidul Național Liberal se află în opoziție față de PSD, asta este certitudine. Eu știu că există anumite teorii, neconforme cu realitatea, că am putea să facem înțelegeri. S-au vehiculat asemenea teme. Exclud o formulă de experiență comună, precum cea din 2016; exclud categoric o astfel de posibilitate. Cred că experiența guvernului de stânga-dreapta, din 2009, și alianța politică USL, au demonstrat un lucru foarte cert: că o coabitare cu PSD-ul este nocivă”, a declarat Gorghiu.

În alt fel, nu!

„Sunt absolut convinsă că România are nevoie de o guvernare liberală, o guvernare de dreapta, curajoasă, reformistă, cu o viziune potrivită timpurilor pe care le trăim. Va trebui să ne gândim foarte clar cum să câștigăm alegerile parlamentare și cum să le câștigăm foarte bine, astfel încât să putem să guvernăm într-o formulă care exclude PSD-ul, și lucrul acesta va deveni realitate!”, a adăugat liderul liberal.

Păi, dacă de-abia de-acum încolo „va trebui să ne gândim foarte clar cum să câștigăm alegerile parlamentare…”, suntem ca și morți.

Ca să nu mai vorbim de localele de „poimâine”, că intrăm în poveștile vertijului și ne dau ăștia pe mâna lui dom” doctor Bușoi, săracu.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK –MARIAN SULTĂNOIU

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...