Florin Negruțiu
16.11.2014
Puterea Gândului

Am câștigat!

Am câștigat!
Nu știu la această oră, „la procent", care este rezultatul votului de astăzi. Știu însă că am câștigat.

Nu știu la această oră, „la procent”, care este rezultatul votului de astăzi. Știu însă că am câștigat. Ceea ce vedem în aceste clipe în mediul online și chiar și la unele posturi de televiziune era de neimaginat în urmă cu doar o lună, chiar și în urmă cu două săptămâni. Mii de români stau la cozi ca să voteze. Starea de lehamite, de scârbă față de vot, față acest drept democratic al tuturor, a fost cultivată cu sistem de partide și de aparatul lor de propagandă, în timp ce ei „se alegeau” cu activul de partid. Românilor li s-a inoculat ideea că jocurile sunt făcute, că mai bine ar sta acasă, că oricum nu contează și că toți sunt la fel.

Orice vot liber produce în aceste clipe un atac de cord în inima coruptă a Sistemului. Orice român neadus de Partid la urne poate produce marea surpriză în această țară care-și pierduse speranța. Orice tânăr, matur sau bătrân care votează necontrolat poate schimba România fundamental în bine.

Alegerile de azi nu sunt despre Victor Ponta sau Klaus Iohannis. Sunt despre două civilizații. Ne aflăm la capătul unei epoci conduse de padișahul șmecheriei și de marele său vizir. V-a distrat ultimul dialog instituțional dintre președinte și premier în ultima zi de campanie? Primul a postat pe Facebook un montaj care să-l ridiculizeze pe celălalt, al doilea a răspuns cu o manea. Dacă ați râs și v-ați simțit bine, este dreptul dumneavoastră. La sfârșitul zilei, vom afla câți am rămas în Românica și câți am încercat să ne luăm România înapoi.

Admirabil efortul românilor din Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Moldova, Spania, Olanda, Austria, Statele Unite, Canada și din toate țările unde „fugiții” s-au așezat dis de dimineață la coadă, învingând sfidarea și batjocura unui stat abuziv care nu-i vrea la vot și care-și trăiește ultimele lui clipe de șmecherie.

Admirabil patriotismul tinerilor care în aceste ore fac revoluția votului în toate orașele din țară. Nu știu dacă părinții voștri sunt mândri că sunt români, dar ceva știu cu siguranță: pot fi mândri de voi!

 

 

Inchide